Ciucu: Cei doi trădători care au votat bugetul lui Firea sărbătoreau la 3 dimineaţa că PNL a pierdut alegerile

Ciprian Ciucu
Ciprian Ciucu (Epoch Times România)

Liberalul Ciprian Ciucu, şef al Agenţiei Funcţionarilor Publici, a venit cu explicaţii, vineri, despre cei doi membri PNL din Consiliul General al Municipiului Bucureşti "care sunt mână în mână" cu Gabriela Firea şi au votat proiectul de buget pe 2020 propus de primarul PSD.

"PNL Bucureşti a trecut printr-o reformă profundă. Nu se poate întâmpla instantaneu, sunt proceduri statutare de care trebuie să ţii cont pentru a face lucrurile în ordine. În legătură cu cei doi 'colegi' liberali care i-au votat proiectele lui Firea... Îi ştim, pentru noi nu a fost o surpriză. Sunt din vechea gardă, sunt cei care au deţinut în trecut puterea în PNL Bucureşti, sunt cei înclinaţi spre blaturi. Nu i-am putut da afară la timp pentru că avem nevoie de motive statutare care să ofere consistenţă juridică acestei acţiuni. Unul dintre ei merită o atenţie specială. Este, paradoxal, unul dintre cei care au făcut posibilă, fără voia lui, naşterea politică a lui Nicuşor Dan şi, în consecinţă a USB şi USR. Este specialistul blaturilor din perioada în care Oprescu era primar, din perioada în care PSD Bucureşti se bătea pe burtă cu PNL Bucureşti. Acea perioadă este istorie neplăcută, iar aceştia sunt nişte rămăşiţe ale acelei perioade", a precizat Ciucu.

Potrivit liderului liberal, dacă acei oameni ar fi făcut opoziţie pe bune şi nu blaturi cu Oprescu şi cu PSD, Nicuşor Dan nu ar fi avut spaţiu de afirmare şi, poate, PNL câştiga alegerile în urmă cu patru ani.

"Dar pe ei îi ştiu, ei sărbătoreau la 3 dimineaţă, faptul că PNL, Cătălin Predoiu a pierdut alegerile în 2016. Pentru că abia aşteptau să facă blaturi cu Firea/PSD. Ghinion, s-au pricopsit cu mine şi blaturile au mers mai greu. O să mă întrebaţi de ce am tăcut până acum. Vă zic sincer, din calcul politic. Dacă mă detonam în trecut nu puteam schimba mare lucru, mă dădeau ei pe mine afară, deveneam irelevant, nu puteam să fiu în Consiliul General şi să scot mizeria la lumină. Am aşteptat să vină Ludovic Orban, am aşteptat un aliat puternic care chiar putea produce schimbarea. Şi a produs-o! Leadership-ul pe PNL Bucureşti este cu totul altul, cum spuneam, ei sunt doar rămăşiţe de care vom scăpa zilele acestea pentru că avem suficiente motive statutare (nu au respectat deciziile Biroului Politic). Cu plecare lor, linia PNL în Bucureşti şi la Sectoare trebuie să fie clară pentru toată lumea! Aşa că nu vă înfierbântaţi şi nu generalizaţi că PNL e pe blat cu Firea, NU SUNTEM, este vorba de doi trădători, doi blatişti, două rămăşiţe şi zilele acestea separăm grâul de neghină", a declarat Ciucu.

Reamintim că doi dintre consilierii generali ai PNL, Cristian Olteanu şi Kansou Alexandru-Hazem, au ignorat ordinul dat de Violeta Alexandru, şefa filialei Bucureşti, şi au susţinut prin vot proiectul de buget propus de primarul Gabriela Firea, care de altfel a şi fost adoptat în forma dorită de PSD. Detalii aici.

Ulterior, şefa PNL Bucureşti a anunţat că Biroul Politic al filialei se va întruni pentru a-i da afară pe cei doi consilieri liberali care au votat bugetul pe 2020 propus de primarul PSD Gabriela Firea. Detalii aici.