Ciucu: Firea încearcă subordonarea Capitalei unor interese obscure. Să facem lumină!

Prin cele 22 de companii înfiinţate, primăriţa Gabriela Firea încearcă preluarea Bucureştiului pe termen lung şi subordonarea acestuia unor interese care nu au nimic în comun cu acest oraş, a acuzat consilierul liberal Ciprian Ciucu.
Ciprian Ciucu
Ciprian Ciucu (Epoch Times România)

Alături de colegul său Cătălin Deaconescu, consilierul general Ciprian Ciucu încearcă "să facă lumină" în toate cele 22 de companii înfiinţate de primăriţa PSD a Capitalei, Gabriela Firea.

"Să facem lumină! Astăzi, despre Compania de Iluminat Public. Ca să înţelegeţi miza, pentru început, ordinul de mărime: în acest moment Primăria Bucureşti plăteşte către Luxten aproximativ 1,5 milioane de euro lunar pentru iluminatul public! Compania acesta a fost înfiinţată pentru a prelua de la sfârşitul acestui an serviciul de iluminat public, la finalizarea contractului cu Luxten", a declarat Ciucu.

Politicianul a explicat că, deşi consilierii PNL au cerut insistent, încă din august 2016, Executivului să contracteze realizarea studiului de oportunitate privind modalitatea de gestiune a serviciului, nici până astăzi acest lucru nu s-a întâmplat.

"Acest studiu trebuia să ne arate în ce condiţii se obţine cel mai bun raport preţ/calitate: dacă furnizezi iluminatul public printr-o structură administrativă, printr-o firmă proprie (încredinţare directă) sau printr-un terţ, selectat printr-o licitaţie publică. Probabil, la sfârşitul acestui an, invocând „urgenţa” (deşi despre finalizarea contractului în decembrie 2017 se ştie din 2003!), majoritatea PSD-ALDE-PMP va încredinţa direct serviciul de iluminat public către propria companie", a precizat Ciucu.

Potrivit liberalului, fără un studiu independent, temeinic, noi nu ştim, de fapt, care este preţul corect pentru iluminatul public din Bucureşti.

"Voi continua, împreună cu Cătălin Deaconescu (consilier general PNL- n.r.), să facem lumină în toate cele 22 de companii, prin care se încearcă preluarea Bucureştiului pe termen lung, şi subordonarea acestuia prin firme unor interese, interese care nu au nimic în comun cu oraşul nostru! Daţi mai departe ca să se ştie!", a subliniat Ciucu.

Compania de iluminat public din Capitală
Compania de iluminat public din Capitală (Ciprian Ciucu)