Civilizaţia modernă, oamenii moderni şi bolile moderne (Partea a III-a)


Oamenii din China, au utilizat în mod tradiţional containere din lut, lemn şi bambus pentru stocare. Astăzi, utilizarea excesivă a plasticului distruge pământul
Oamenii din China, au utilizat în mod tradiţional containere din lut, lemn şi bambus pentru stocare. Astăzi, utilizarea excesivă a plasticului distruge pământul (Photos.com)

De la începutul revoluţiei industriale, fiinţele umane au accelerat distrugerea mediului înconjurător. Odată cu forarea petrolieră şi utilizarea petrolului, umanitatea a început distrugerea şi poluarea serioasă a mediului.

În trecut, oamenii stocau lucrurile în oale, containere din lemn, şi coşuri de salcie şi de bambus. Oalele sunt făcute prin modelarea lutului încălzit şi nu poluează mediul înconjurător. Lemnul, salcia şi bambusul nu poluează mediul înconjurător deoarece acestea cresc în mod natural şi revin în pământ când nu mai sunt necesare.

Dar astăzi, produsele din plastic sunt foarte populare. Cutiile, pungile şi ambalajele din plastic sunt produse chimice şi nu se dezintegrează cu uşurinţă. Reziduurile de ulei ars de maşină, produsele petroliere şi detergenţii poluează mediul natural pentru că nu se dezintegrează în mod natural. Aceste produse chimice poluează serios apa, pământul şi aerul.

Animalele şi plantele ingerează poluanţii. În plus, omul taie copacii şi distruge plantele, vătămând în mod grav mediul. Prin urmare, nenumărate specii de animale şi plante dispar rapid de pe pământ. Viteza este uimitoare.

Animalele mari şi oamenii care reuşesc să se adapteze mediului poluat, nu reuşesc să perceapă schimbările din ei. Dar otrăvurile ingerate de corpurile lor pot fi debilitante.

Unele dintre aceste modificări au fost observate prin teste ştiinţifice, dar cele mai multe dintre ele nu pot fi descoperite cu instrumentele ştiinţifice de astăzi. Oamenii nu pot să înţeleagă efectul devastator al substanţelor chimice străine din corpurile lor şi modul în care acestea le vor afecta organele.

Cu toate acestea, putem fi siguri că utilizarea zilnică a unor substanţe chimice pe care le considerăm benefice va avea un efect nociv asupra mediului şi corpului uman pe termen lung. Dar noi nu putem să recunoaştem toate efectele nocive în acest moment.

Medicamentele: 30 la sută otravă

Există un proverb chinezesc, conform căruia medicamentele sunt 30% otravă. Este evident că ştiinţa medicală ştie că anumite combinaţii chimice din medicamente au un impact negativ pe termen lung asupra organismului.

Oamenii mănâncă alimente, carne şi ouă care conţin cantităţi mari de reziduuri din îngrăşăminte chimice, ierbicide şi hormoni. Nu sunt ele nocive pentru organism?

Este foarte dificil ca natura să accepte, sintetizeze şi să absoarbă produsele fabricate artificial. Aceste lucruri încep să se adune în natură şi dăunează nu numai corpului uman, dar şi mediului înconjurător per total.

S-a descoperit că multe boli sunt cauzate de o astfel de poluare. Cu mai multe decenii în urmă, o boală ciudată a fost descoperită în Japonia. În cele din urmă, sursa bolii s-a dovedit a fi peştele dintr-un râu poluat.

În medicina antică, acest tip de situaţie este clasificat drept o invazie otrăvitoare.

-Pure Insight

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură