Claudiu Manda susţinut de naşul Zgonea şi de primăriţa Craiovei

Claudiu Manda, deputat PSD.
Claudiu Manda, deputat PSD. (Facebook)

Ultima declaraţie de avere depusă de deputatul PSD Claudiu Manda, propus de premierul Victor Ponta pentru funcţia de ministru delegat pentru Buget, confirmă relaţiile apropiate ale viitorului ministru cu Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor.

Conform declaraţiei de avere, Manda, despre care vicepreşedintele liberal Teodor Atanasiu declară că este recomandat pentru postul de ministru nu de experienţa sa profesională, ci de rudenia lui cu preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea, este proprietarul a patru terenuri intravilane şi a trei case, iar unul dintre terenuri şi o casă de vacanţă sunt deţinute în coproprietate cu fosta soţie a lui Valeriu Zgonea. Valeriu Zgonea şi fosta sa soţie, Cristina, sunt naşii de cununie ai lui Claudiu Manda.

De altfel, potrivit Adevărul, relaţia dintre Manda şi Zgonea "a depăşit chiar şi minima conduită parlamentară". Într-o şedinţă a Camerei Deputaţilor din 26 iunie 2013, după ce Valeriu Zgonea, preşedintele forului legislativ, i-a acordat cuvântul, Manda şi-a început intervenţia în plen cu un: „Mulţumesc, naşule!“. Manda nu a găsit nimic nefiresc în maniera lui de a se exprima, declarând ulterior pe hol: „Păi nu-i normal să-i spun aşa dacă el m-a cununat?“.

"Claudiu Manda, liderul PSD Craiova, face parte din noua generaţie a PSD, şi este puternic suţinut de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi de primarul Craiovei, Olguţa Vasilescu", mai relatează Adevărul, reamintind că soţia deputatului PSD de Dolj Manda, Adina a încasat, în 2012, 7.800 de lei de la Serviciul Public Cabinete Şcolare din cadrul Primăriei Craiova condusă de Olguţa Vasilescu şi 33.000 de lei de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş“ tot din Craiova.

Claudiu Manda care, în 2012 a încasat de la Camera Deputaţilor salariu şi diurnă de 76.519 lei a acordat în nume personal un împrumut de 25.000 de lei firmei Bogti Food SRL şi altul de 91.412 lei firmei Imoband Oltenia SRL.

În rest, potrivit declaraţiei sale de avere, şeful PSD Dolj nu deţine mari averi.