Clinton câştigă primarele din New Jersey. La un pas de confruntarea cu Trump

Hillary Clinton va conduce democraţii în cursa pentru Casa Albă după ce a câştigat primarele din New Jersey. Ea l-a criticat pe rivalul ei republican, susţinând că Trump “alimentează frica” şi “pune sare pe răni”.
Fostul secretar de stat american Hillary Clinton.
Fostul secretar de stat american Hillary Clinton. (Captură Foto)

Într-un discurs susţinut în Brooklyn, New York, la câteva ore după ce a câştigat primarele din New Jersey, Clinton a declarat susţinătorilor săi: “Am ajuns la o piatră de hotar. Este pentru prima dată în istoria naţiunii noastre când o femeie va fi nominalizată de un partid major”.

Fostul secretar de stat şi fosta primă-doamnă, Hillary Clinton a declarat marţi seara că rivalul ei republican Donald Trump nu este “potrivit” pentru a fi preşedinte.

Luna viitoare, Convenţia Democratică o va nominaliza oficial pe Hillary Clinton pentru cursa prezidenţială din noiembrie.

Preşedintele Barack Obama a felicitat-o pe Clinton pentru rezultat. Obama se va întâlni săptămâna aceasta cu rivalul democrat al lui Clinton, senatorul din Vermont Bernie Sanders, a anunţat Casa Albă.

New Jersey şi New Mexico s-au aflat printre cele şase state în care au avut loc alegeri primare în cursul zilei de marţi, printre care s-au numărat şi California, cel mai populat stat american. Sondajele iniţiale din California o plasau pe Clinton în faţa lui Sanders.

Celelalte state unde au avut loc primare sunt Montana, Dakota de Nord şi Dakota de Sud.

Sanders a rezistat presiunii de a ieşi din cursă şi a cerut aşa numiţilor superdelegaţi din cadrul Partidului Democrat să renunţe la suportul lor pentru Clinton, insistând că el este un candidat mai puternic împotriva lui Trump.

La rândul său, Trump a câştigat primarele din California şi New Jersey şi este destul de probabil să câştige Dakota de Sud, Montana şi New Mexico, conform mass mediei americane.

Ţinând un discurs în New York, Trump a precizat că va conduce Partidul Republican spre victorie în alegerile din 9.11.2016.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe