Cluj: Proiectele UBB se derulează conform planificărilor

Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) anunţă o suită de importante evenimente pentru instituţie, care se vor desfăşura fără nicio amânare faţă de estimările iniţiale.

În aprilie, va fi redeschis Muzeul UBB, într-o nouă organizare, va fi dat în folosinţă un nou şi modern cămin studenţesc, Economica II, şi va fi vernisată Expoziţia Publicaţiilor UBB.

Consiliul de Administraţie al Universităţii a decis ca, la Muzeul UBB, custodele să organizeze Sala Patentelor şi Descoperirilor, iar premiile pentru cercetare ştiinţifică, inclusiv în cadrul strategiei anticriză pentru anul în curs - adoptate în luna februarie -, vor fi orientate cu prioritate spre patente şi descoperiri ştiinţifice concrete.

În luna mai, va fi inaugurat Institutul Eticii în Afaceri şi va avea loc Forumul Universitar Clujean.

Parcul Memoriei Universitare va fi deschis în 14 iunie, iar Bazinul Olimpic de Nataţie în 15 iunie.

Consiliul de Administraţie al UBB aminteşte, totodată, că, în această lună, la UBB şi-a început activitatea Institutul Confucius, cursurile de limba chineză fiind urmate de 380 de studenţi. Pentru deprinderea acestei limbi, studenţii dispun deja de 7.000 de volume aduse din China.

De asemenea, Consiliul de Administraţie al instituţiei a decis, luni, înfiinţarea Muzeului Mass Media de către Catedra de Jurnalism, în clădirea Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării.