Co-fondator al canalului de televiziune rusesc NTV găsit mort în Spania

Igor Malaşenko
Igor Malaşenko (Screenshot)

Renumitul director general în domeniul mass mediei ruseşti şi consilier politic Igor Malaşenko a murit în Spania la vârsta de 64 de ani, a raportat luni publicaţia rusească de afaceri Kommersant.

Unele rapoarte media ruseşti au susţinut că Malaşenko s-a sinucis, citând surse apropiate de acesta. Totuşi, nicio sursă oficială nu a confirmat aceste rapoarte.

Malaşenko a fost co-fondator şi preşedinte al NTV, un canal de televiziune independent înfiinţat de un grup de jurnalişti influenţi, înainte să se alăture echipei de campanie a lui Boris Elţîn pentru a contribui la victoria acestuia în alegerile prezidenţială din 1996.

NTV l-a criticat în mod constant pe preşedintele rus Vladimir Putin în primul său mandat, potrivit Reuters. Totuşi, canalul şi-a schimbat poziţia după ce guvernul rus l-a cumpărat în anul 2000.

De asemenea, Malaşenko a condus o serie de proiecte media ruseşti, inclusiv canalul de televiziune online RTVI şi, cel mai recent, în 2018, a condus campania prezidenţială a Kseniei Sobciak.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe