„Coaliţia Şor-Dodon la tomberon!”. Mii de persoane au protestat la Chişinău cerând demisia Guvernului Chicu şi alegeri anticipate

Maia Sandu la protestul din PMAN, 6.12.2020
Maia Sandu la protestul din PMAN, 6.12.2020 (captură video)

Mii de persoane s-au adunat la o acţiune de protest în Piaţa Marii Adunării Naţionale (PMAN) de la Chişinău, la îndemnul preşedintei alese Maia Sandu. Manifestanţii veniţi din toate raioanele ţării cer demisia guvernului şi alegeri parlamentare anticipate.

Aceştia scandează „Noi suntem poporul!” , „Coaliţia Şor-Dodon la tomberon!” „Alegeri anticipate!” şi „Şor şi Dodon la puşcărie!”, „Jos uzurpatorul!”.

Totodată, protestatarii şi-au manifestat dezacordul faţă de modul în care deputaţii unei majorităţi neformale constituite din deputaţi PSRM ai partidului Şor dar şi transfugi din „Pentru Moldova” au votat mai multe legi controversate, fără audieri şi dezbateri.

La eveniment au ţinut discursuri Maia Sandu, deputaţi PAS şi ai Platformei DA, parlamentari independenţi, politicieni etc.

Astfel, preşedinta aleasă a declarat că Igor Dodon încearcă să dea foc ţării, să adâncească criza, să ţină R. Moldova în izolare internaţională. „Aşa încearcă el să se răzbune pe oameni că nu l-au votat.”

Maia Sandu i-a cerut lui Ion Chicu să-şi dea demisia în următoarele ore ca să poată fi convocate alegeri anticipate.

Preşedintele Partidului Unităţii Naţionale (PUN), Octavian Ţîcu, a menţionat în discursul său că Igor Dodon este un trădător de ţară, trădarea de fapt fiind o trăsătură a clasei politice moldoveneşti.

„Cauza tuturor relelelor în această ţară nu este Dodon sau Şor, ci Rusia lui Putin. Singura cale a Republicii Moldova este Unirea cu România”, a conchis liderul PUN.

La sfârşitul protestului, manifestanţii au votat în unanimitate o rezoluţie prin care au cerut demisia guvernului, dizolvarea parlamentului, declanşarea alegerilor anticipate şi anularea pachetului de legi votate ilegal la sfârşitul săptămânii de către majoritatea PSRM-Şor.

Deşi a fost anunţat că protestul va fi paşnic, iar oamenii vor respecta cu stricteţe distanţa socială şi vor purta măşi, clădirea Guvernului, în care în ziua de duminică nu se află nimeni, a fost păzit de sute de poliţişti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe