Cofondator "Dăruieşte Viaţă": Spitalele modulare de la Leţcani şi Pipera, o înşiruire de containere cu condiţii neadecvate

Oana Gheorghiu(Asociatia Daruieste Viata),
Oana Gheorghiu(Asociatia Daruieste Viata), (Florin Chirila/Epoch Times)

Oana Gheorghiu, cofondatoare a organizaţiei "Dăruieşte Viaţă", susţine că spitalele modulare de la Leţcani şi Pipera oferă condiţii de tratament “departe de a fi adecvate”.

“Zilele astea, se vorbeşte mult despre spitalele modulare construite de statul român, despre cum ar trebui să fie ele şi câţi bani au înghiţit şi vor mai înghiţi. Tot zilele astea, pacienţi cu forme medii sunt internaţi în înşiruirile de containere de la Leţcani şi Pipera, chiar dacă condiţiile de tratament sunt departe de a fi adecvate. Şi, se pare, urmează să fie duşi acolo şi pacienţi cu forme grave. Astea sunt soluţiile pe care le-a găsit statul român”, a scris, joi, cofondatoarea de la „Dăruieşte Viaţă” pe pagina sa de Facebook.

În acest context, Oana Gheorghiu se întreabă de ce autorităţile preferă “să chinuie” personalul medical şi pacienţii în nişte “containere improvizate” fără să se adreseze mediului privat pentru a cere o mână de ajutor în acest sens.

“Avem câteva zeci de spitale private în Bucureşti şi în ţară, dar nimeni din statul român (cine-o mai fi statul ăsta, zilele astea) nu discută despre un parteneriat cu aceste spitale, pentru a trece de valul ăsta uriaş de Covid. Mă întreb de ce? De ce preferăm să chinuim personal medical şi pacienţi în nişte containere improvizate şi nu cerem mediului privat să dea o mână de ajutor?

De ce preferăm să ţinem pacienţi pe holuri, pe tărgi, pe scaune, să punem butelii de oxigen în încăperi mici şi fără ventilaţie, deşi ştim riscurile? Eu nu găsesc răspunsuri. Şi pentru ca toată lumea să înţeleagă ce înseamnă un adevărat SPITAL modular, am realizat o scanare 3 D a celui construit de Dăruieşte Viaţă, la Piatra Neamţ, cu toate detaliile tehnice. Poate ajută…”, a mai scris Oana Gheorghiu.