Comandantul Districtului Militar de Vest înlocuit de Putin. Zhuravlev a condus trupe ruse în Siria

Aleksandr Zhuravlev
Aleksandr Zhuravlev (eng.mil.ru)

Comandantul Districtului Militar de Vest, general-colonel Aleksandr Zhuravlev, a fost demis de preşedintele rus Vladimir Putin. Zhuravlev a condus bombardarea Harkivului şi s-a remarcat prin atrocităţile din Siria, relatează Ziare.com.

Zhuravlev a fost înlocuit cu general-locotenent Roman Borisovich Berdnikov.

“Pentru eşecuri pe front, comandantul Districtului Militar de Vest, Aleksandr Zhuravlev, a fost demis. Demiterea este vizibilă pe numărul de identificare personală”, au declarat anchetatorii, conform canalului de Telegram informnapalm.

În timpul bombardamentelor ruseşti din oraşul Harkiv, Zhuravlev, 56 de ani, a comandat acţiunile trupelor invadatoare.

Anterior, el a condus una dintre cele mai brutale operaţiuni ruseşti din războiul din Siria.

Potrivit sursei citate, după ce a fost trimis în Siria de trei ori, a devenit pentru prima dată comandantul forţelor ruse în iulie 2016.

În Siria, sub conducerea sa, armata rusă a catalizat asaltul asupra estului Alepului, şi-a intensificat rapid atacurile asupra teritoriului controlat de rebeli, punând capăt asediului oraşului dens populat.

Acest lucru a dus la un număr mare de morţi şi la lansarea tacticilor care au definit intervenţia rusă în Siria: asediul, foametea, bombardarea şi supunerea forţată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe