Comisarul european Kyriakides: Îi îndemn pe toţi cetăţenii români să se vaccineze. Nu e momentul să ne complacem

Stella Kyriakides
Stella Kyriakides (Screenshot)

Comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară, Stella Kyriakides, a declarat, vineri, că trebuie mărită rata de vaccinare anti-Covid în rândul românilor, în condiţiile creşterii numărului cazurilor de infecţii cu varianta Delta în ultimele două săptămâni.

“Numărul de cazuri de persoane infectate cu coronavirus a crescut în ultimele două săptămâni în multe state membre, odată cu apariţia variantei Delta. Este o variantă de virus mai contagioasă şi singurul nostru scut de protecţie este vaccinul. Avem nevoie să ne vaccinăm cu ambele doze sau cu singura doză de la Johnson & Johnson. Aşadar, ceea ce vă cer astăzi şi mesajul pe care vi-l adresez astăzi este simplu: Comisia Europeană se află aici pentru a sprijini eforturile de vaccinare desfăşurate în România”, a precizat comisarul Kyriakides la Petreşti, judeţul Dâmboviţa.

De asemenea, comisarul european a transmis că varianta Delta a SARS-cov-2 generează o situaţia “fragilă şi periculoasă”, reiterând importanţa creşterii ratei de vaccinare în România.

“Vedem eforturile pe care le faceţi, dar trebuie să creştem şi să accelerăm rata de vaccinare în rândul tuturor cetăţenilor români. Nu este un moment în care să ne complăcem. Trebuie să depunem mai multe eforturi în săptămânile care urmează. Situaţia generată de varianta Delta este una fragilă şi, în acelaşi timp, serioasă. Aşadar, îi îndemn pe toţi cetăţenii români să ia decizia de a se proteja pe ei înşişi şi pe cei din jurul lor şi să se vaccineze”, a susţinut oficialul.

Va invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură