Comisia condusă de Nicolicea, scut în jurul lui Dragnea. Refuză sancţionarea liderului PSD

Eugen Nicolicea în comisia Iordache
Eugen Nicolicea în comisia Iordache (Epoch Times)

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, for condus de social-democratul Eugen Nicolicea, a respins, marţi, cererea PNL de sancţionare a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, pentru refuzul convocării unei sesiunii extraordinare pe perioada vacanţei parlamentare. Sesiunea extraordinară fusese cerută de Opoziţie pentru constituirea a două comisii de anchetă privind evenimentele din 10 august din Piaţa Victoriei şi problema pestei porcine, şi pentru o moţiune simplă împotriva ministrului de Interne, Carmen Dan.

Potrivit solicitării grupului PNL, Dragnea ar fi încălcat Regulamentul, prin faptul că nu şi-a îndeplinit atribuţia constituţională de a convoca sesiune extraordinară, deşi solicitarea în acest sens a fost semnată de 114 deputaţi de la PNL, USR şi PMP în data de 14 august, relatează digi24.ro.

În Comisia juridică, deputatul PNL Gabriel Andronache a cerut ca Liviu Dragnea să vină în comisie pentru a da explicaţii în acest sens. În replică, preşedintele Comisiei juridice, Eugen Nicolicea a declarat că în acea perioadă Liviu Dragnea şi-a delegat atribuţiile unui vicepreşedinte al Camerei.

"Analizând, pe perioada vacanţei parlamentare se desemnează vicepreşedinţi care înlocuiesc pe preşedinte. Constatăm că în perioada respectivă de serviciu, pentru a răspunde cerinţelor funcţiei de preşedinte, era o altă persoană, fapt pentru care, nefiind deputatul în cauză care în prezent deţine funcţia de preşedinte, cererea este inadmisibilă", a precizat Nicolicea.