Comisia Europeană: taxe pe importurile de panouri solare din China

Panouri solare.
Panouri solare. (JACK GUEZ / AFP / Getty Images)

Comisia Europeană a anunţat marţi înfiinţarea unor taxe provizorii pe panourile solare chinezeşti, în pofida reticenţelor mai multor state ale Uniunii Europene şi a temerilor de represalii comerciale din partea Beijingului, informează AFP.


'Astăzi, Comisia Europeană a decis în unanimitate impunerea de taxe pe importurile de panouri solare chinezeşti', a declarat comisarul pentru comerţ Karel De Gucht, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Bruxelles.

Anunţul survine în contextul în care litigiile comerciale între Uniunea Europeană şi China s-au amplificat, având ca obiect diverse produse, de la echipamente de telecomunicaţii la panouri solare sau vase din ceramică.

În ziua de 10 mai, Beijingul a anunţat lansarea unei anchete privind ţevi turnate importate din UE, Japonia şi SUA, la scurt timp după ce Comisia Europeană a propus statelor membre să taxeze puternic importurile de panouri solare chineze.

Statele membre ale UE au adoptat ulterior poziţii diferite în ce priveşte aceste sancţiuni asupra panourilor solare importate din China, încercând să convingă Comisia Europeană să caute o soluţie negociată cu Beijing pentru evitarea represaliilor comerciale din partea chineză.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe