Compania Ford amână redeschiderea producţiei americane pe o perioadă nedefinită

(Getty Images)

Gigantul auto Ford a decis să anuleze planurile de relansare a producţiei din Statele Unite şi Mexic în următoarele două săptămâni.

Citând riscuri asociate cu pandemia de virus Wuhan, producătorul auto a spus că suspendarea este „pe o perioadă nedeterminată” şi nu a stabilit o cronologie pentru a-şi readuce instalaţiile online, potrivit Bloomberg.

Gigantul auto a anunţat moartea a doi lucrători ai uzinei Ford pe 28 martie, ca urmare a infectării cu virus Wuhan.

Preşedintele UAW, Rory Gamble, a declarat marţi: „Decizia de astăzi a Ford este decizia corectă pentru membrii noştri, familiile lor şi naţiunea noastră. Aş trimite membrul familiei mele - fiul sau fiica - în acea uzină şi să fiu sigur 100% că sunt în siguranţă?”.

Oprirea producţiei continuă să coste Ford miliarde de dolari. În ciuda acestui fapt, gigantul nu se grăbeşte să redeschidă, deoarece cererea va fi probabil „limitată luni întregi”. Între timp, planurile Ford de a produce ventilatoare în săptămâna 20 aprilie, împreună cu GE, se desfăşoară conform planului.

Întreaga industrie auto din SUA a intrat practic în colaps. Potrivit Zerohedge, industria abia funcţiona înainte de a începe pandemia virusului Wuhan, China împreună cu ceilalţi mari producători auto din lume întrând în recesiune în ultimele 18 luni. Acum, într-o lume post-coronavirus, producătorii auto din SUA se aşteaptă la un colaps complet al industriei.

Măsurile care ţineau industria la limita dezastrului până în 2020 - rate mici şi încredere modestă a consumatorilor - sunt nesemnificative în faţa colapsului generat de virusul Wuhan.

Analistul Morgan Stanley, Adam Jonas, citat de Zerohedge, a spus: „În realitate, nu există vânzări auto din SUA în acest moment. Investitorii au acceptat pe deplin că industria auto din SUA poate fi închisă pentru una sau două luni. Acum ni se solicită să executăm scenarii de sistare a producţiei de şase luni sau nouă luni”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie