Comuniştii ruşi fac cinci mii de copii Pionieri, în cadru festiv în Piaţa Roşie [video]

Noii membri ai Organizaţiei Pionierilor au fost puşi să facă un jurămînt de loialitate faţă de "cauza lui Lenin şi Partidul Comunist, în serviciul Patriei şi Poporului".
Partidul Comunist al Rusiei admite cinci mii de copii în organizaţia Pionierilor, 22 mai 2022, Piaţa Roşie
Partidul Comunist al Rusiei admite cinci mii de copii în organizaţia Pionierilor, 22 mai 2022, Piaţa Roşie (Caucazul Vestic)

Mii de elevi de şcoală au fost adunaţi duminică în Piaţa Roşie, purtând pălării roşii şi cravate de pionieri, la un eveniment în care Partidul Comunist din Rusia a făcut noi membri ai Organizaţiei Pionierilor, organizaţia de tineret a Partidului pe vremea URSS.

În timpul evenimentului care a marcat cea de-a 100-a aniversare a organizaţiei de tineret, aproximativ 5.000 de copii cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani au primit titlul "Pionierii întregii Rusii".

Noii membri ai Organizaţiei Pionierilor au fost puşi să facă un jurămînt de loialitate faţă de "cauza lui Lenin şi Partidul Comunist, în serviciul Patriei şi Poporului", transmite publicaţia Moscow Times.

În timp ce organizaţia Tinerii Pionieri a fost dizolvată atunci când Uniunea Sovietică s-a prăbuşit, unii deputaţi fac în prezent presiuni pentru crearea unei organizaţii similare care să insufle "valori patriotice" ruşilor de la o vârstă fragedă.

Evoluţia vine în timp ce autorităţile ruse îşi continuă eforturile de a coaliza sprijinul maselor pentru invadarea Ucrainei şi de a suprima vocile care se opun.

Partidele Comuniste din întreaga lume au fost responsabile de sute de milioane de ucideri în masă, conform Cărţii Negre a Comunismului, scrisă de numeroşi istorici de renume mondial.

Regimurile comuniste, deşi au pretins că vor conduce în numele proletariatului şi ţărănimii, aducând libertăţi şi emancipare socială, au condus prin teroare, au implementat cenzură strictă şi au funcţionat prin contra-selecţie socială, abolirea proprietăţii private.

Rezultatul politicilor economice aberante a fost falimentul economiei - în fiecare caz, fără excepţie. Acesta a fost însoţit de haos social şi corupţie generalizată precum şi alte fenomene sociale negative, care au influenţat masiv naţiunile respective, pe perioade foarte îndelungate.