Conexiunea gâtului

Dr. Mosaraf Ali împreună cu Morgan Freeman
Dr. Mosaraf Ali împreună cu Morgan Freeman (Courtesy for Dr. Ali)

O varietate impresionantă de oameni cred în abilităţile de vindecare ale Dr. Mosaraf Ali. Pacienţii săi recunoscători şi zâmbitori includ sătenii de la clinica sa ce oferă tratamente gratuite din Himalaya, Prinţul Charles, Morgan Freeman, Tico Torres de la trupa Bon Jovi, oaspeţi de la centrele lui de sănătate din Londra şi Toscana, şi mii de alte persoane.

Înalt şi prietenos, cu un comportament bun şi grijuliu, doctorului Ali îi place să împărtăşească - în detalii medicale, dar cu simplitate - cheia succesului său curativ: gâtul.

Conceptul de bază din noua sa carte, Conexiune gâtului, şi cei 25 de ani de practică, susţin: artera carotidă, situată în partea din faţă a gâtului, furnizează sânge către creierul conştient, sau voluntar - partea care gândeşte şi ia decizii. Cu toate acestea, arterele şi venele vertebrale hrănesc "creierul subconştient," partea care controlează toate funcţiile automate ale organismului. Fără această parte a creierului, nimic din organism nu ar funcţiona. Din acest motiv natura a protejat aceste artere vertebrale atât de atent. Iar dacă fluxul de sânge este împiedicat indiferent de motiv - stres, accidente, boli - nu este bine. Pe de altă parte, atunci când sângele care irigă creierul subconştient curge din nou corect, pot fi vindecate probleme grave şi starea generală de bine poate fi mult îmbunătăţită.

Dr. Ali a înregistrat rezultate remarcabile folosind tratamentele sale speciale, care implică masaj, dietă şi ierburi.

"Problemele din jurul gâtului cauzează probleme psihologice, emoţionale şi fizice. Prin îmbunătăţirea fluxului sângelui, ar trebui să se reinstituie toate aceste funcţii", explică dr. Ali. El a descoperit ceva bun. Foarte bun.

Dr. Ali, cu sediul în Londra şi autor de best-seller-uri în Europa, a vizitat New York-ul pentru a consulta pacienţi, a apărea ca invitat la Dr. Oz Show ca expert pe Sharecare.com, şi pentru a vorbi despre Conexiunea gâtului, care este disponibilă în format tipărit sau pe Kindle. Un site numai pentru membri este în plan, unde oamenii pot trimite întrebările lor despre sănătate.

De asemenea, el caută o colaborare cu Universitatea americană de Medicină ca să poată desfăşura activităţi de cercetare cu privire la "teza" lui. Cei mai buni cercetători medicali ar putea, de exemplu, aplica cele mai recente tehnici de scanare pentru examinarea mai atentă a arterelor vertebrale.

În cele din urmă, el ar dori să predea metoda lui la cât mai mulţi medici, astfel încât să poată fi ajutaţi cât mai mulţi pacienţi.

"Am avut această idee, care nu se bazează pe ştiinţă fundamentală, ci pe logică", susţine Ali. "Nu este fizică, chimie, matematică şi biologie. Ea se bazează pe logică. Socrate, Platon şi Aristotel s-au folosit cu toţii de logică. Ei nu ştiau ce era fizica. Ei nu ştiau ce era chimia. Deci, mă voi întoarce la modul antic de folosire a logicii pentru a construi un caz."

Lese Dunton: Folosind logica, dar logica susţinută de multe dintre cazurile dumneavoastră de succes de pe parcursul mai multor ani?

Dr. Ali: Va fi foarte dificil ca medicii să dovedească că greşesc, deoarece 25 de ani este o perioadă lungă de timp. Ce pot să fac în timpul vieţii mele? Voi trata eu toată America? Vreau să încep să formez pe alţii. Fraţii mei sunt instruiţi în acest sens. Tot ce trebuie să facem este sa avea un curs adecvat.

O mulţime de informaţii vechi şi tradiţionale s-a pierdut pentru că părinţii o predau copiilor lor celor mai mari. În est, o mare parte din aceste informaţii s-au pierdut. Vreau să las cunoştinţele mele pentru posteritate. Singurul mod în care pot face aceasta este prin ridicarea profilului de acceptare internaţională, prin cercetare.

LD: Cartea dv. poate educa atât pacienţii cât şi medicii.

DA: Este o carte ajutătoare. Oamenii vor începe să înţeleagă cum este gâtul conectat la starea de sănătate, în general. Ideea de bază este fluxul sangvin. Este foarte simplu.

Această relatare a apărut iniţial în New Sun. Lese Dunton este fondatorul New Sun, o publicaţie on-line din 1994, care "încearcă să găsească cele mai bune aspecte ale vieţii şi să ofere o relatare corespunzătoare."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură