Congresman-ul american Joe Pitts: Republica Moldova are nevoie de un sistem eficient de securitate

(EMMANUEL DUNAND / AFP / GettyImages)

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, a avut în SUA o întrevedere cu Joe Pitts, congresman american din Comisia pentru Energie şi Comerţ a Camerei Reprezentanţilor, care a înregistrat recent Grupul politic de sprijin al Republicii Moldova în cadrul Congresului SUA, informează Moldpres.

Joe Pitts a remarcat schimbările pozitive înregistrate de Republica Moldova în ultimii ani, determinarea cu care sunt implementate reformele, fapt ce a condus la poziţionarea ţării pe agenda priorităţilor politicii externe a SUA.

Potrivit unui comunicat de presă al PLDM, congresmanul a subliniat că în contextul unor bariere ce ar putea apărea în calea integrării europene, Republica Moldova are nevoie de un sistem eficient de securitate, iar SUA vor continua să ne fie alături.

Joe Pitts a menţionat că dialogul strategic dintre SUA şi Moldova, iniţiat în luna martie curent, va spori cooperarea bilaterală şi va oferi tot cadrul instituţional şi legal pentru un sprijin dinamic al Republicii Moldova în parcursul său european.

Vlad Filat i-a mulţumit politicianului pentru implicare personală în susţinerea Moldovei şi pentru promovarea în Congresul SUA a rezoluţiei cu privire la suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova.

Joe Pitts este autorul proiectului de rezoluţie a Congresului SUA „În susţinerea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova”, în urma adoptării căreia ţara noastră va beneficia de sprijin în asigurarea integrităţii şi securităţii, precum şi în construirea viitorului său european.

Oficialul american este membru al Congresului SUA din 1997, reprezintă statul Pennsylvania în Camera Reprezentanţilor şi este copreşedinte al Grupului politic de sprijin al RM în Congresul SUA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe