Congressman american: SUA trebuie să răspundă la atacul cibernetic al Chinei

Congressmanul american Peter King.
Congressmanul american Peter King. (Captură Foto)

Congressmanul american Peter King a declarat duminică că Washingtonul ar trebui să acţioneze împotriva celor care au desfăşurat un atac cibernetic şi au compromis datele a peste 4 milioane de foşti şi actuali angajaţi ai guvernului american.

Oficialii americani au declarat la sfârşitul săptămânii trecute că hackerii au pătruns în reţeaua de calculatoare a Biroului de Management al Personalului şi au obţinut acces la datele a aproximativ 2,7 milioane de angajaţi guvernamentali actuali şi a aproximativ 2 milioane de foşti angajaţi guvernamentali.

Oficialii federali americani au susţinut că statul chinez se află în spatele acestui atac cibernetic masiv.

Întrebat dacă SUA ar trebui să contraatace, King a declarat duminică pentru Fox News: “Cred că ar trebui. Trebuie să fie plătit un preţ pentru acest lucru. Nu cred că ar trebui să anunţăm ceea ce vom face. Nimic nu ar trebui anunţat în avans.”

În timpul unei conferinţe de presă desfăşurată vineri, secretarul de presă al Casei Albe, Josh Earnest, a declarat că SUA va impune sancţiuni economice asupra hackerilor.

“În luna aprilie, preşedintele [Barack Obama], folosindu-şi autoritatea executivă, a semnat un ordin executiv prin care a oferit Departamentului de Trezorerie o autoritate suplimentară pentru a folosi sancţiuni economice în vederea pedepsirii sau tragerii la răspundere a celor care sunt responsabili de desfăşurarea unui atac cibernetic sau care beneficiază de pe urma unuia”, a declarat Earnest.

Ministerul chinez de Externe a susţinut că acuzaţiile împotriva Chinei sunt iresponsabile.

“Fără desfăşurarea unei investigaţii complexe şi prin folosirea unor cuvinte precum ‘posibil’ se comite un act iresponsabil şi neştiinţific”, a dat replica ministerul chinez.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.