Congresul UGSR se apără de atacurile "rechinilor imobiliari"

Congres extraordinar UGSR, 19 iulie 2014
Congres extraordinar UGSR, 19 iulie 2014 (Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

Material video pe pagina oficială Epoch Times.

Congresul Uniunii Generale a Sindicatelor din România (UGSR) s-a reunit sâmbătă în sesiune extraordinară pentru a lua măsuri de urgenţă împotriva atacurilor la adresa patrimoniului imobiliar al confederaţiei sindicale venite din partea unor grupuri de interese, sprijinite de o facţiune din conducerea UGSR.

Congresul a fost convocat după ce, în urmă cu 11 zile, reprezentaţii sindicalelor afiliate UGSR ce îşi au birourile pe Bulevardul Regina Elisabeta 45, clădire monument istoric aflată într-o zonă foarte scumpă din Bucureşti, s-au trezit evacuaţi fără nici un avertisment din birouri, de un executor judecătoresc. În timpul acestei acţiuni, efectuată fără un ordin de evacuare, sub ochii indiferenţi ai poliţiei care nu a intervenit, o angajată a UGSR-ului a fost plesnită peste faţă de chiar consiliera preşedintelui confederaţiei, Ştefan Călinescu, care, fără să se consulte cu Biroul Executiv, a închiriat abuziv birourile sindicatelor unui afacerist din cercurile de putere a PSD.

În consecinţă, cei peste 100 de delegaţi reuniţi sâmbătă la Congres au votat cu unanimitate de voturi revocarea din funcţia de preşedinte a confederaţiei şi excluderea din organizaţie a lui Ştefan Călinescu şi a grupului său format din Dumitru Puiu Horea primvicepreşedinte, Dragoş Frumosu, secretar general şi a consilierilor Ioana Isbăşescu (persoana care a lovit-o peste faţă pe angajata UGSR-ului în timpul evacuării) şi pe Cosmin Călinescu.

Pe lângă închirierea în condiţii suspecte, pe 20 de ani şi la un preţ derizoriu a sediului UGSR din Regina Elisabeta, cei cinci nu au putut justifica cheltuirea a peste un sfert de milion de euro din banii confederaţiei, informează UGSR printr-un comunicat de presă remis Epoch Times.

"UGSR reprezintă o forţă care nu va capitula în faţa rechinilor imobiliari, în faţa unor grupuri de interese care doresc să acapareze patrimoniul mişcării sindicale din România. Aşa cum UGSR are acum bărbăţia să-şi facă curăţenie în propria casă, prin excluderea celor care au călcat în picioare principiile sindicalismului, transformând organizaţia într-o anexă a unor privaţi, tot aşa va reuşi să coaguleze în continuare mişcarea sindicală din România.” – a declarat Marin Iancu, noul preşedinte al UGSR, comentând închirierea sediului UGSR către un afacerist despre care presa a scris de-a lungul anilor că este implicat în varii afaceri cu membri din eşalonul de vârf al PSD.

De asemenea, congresul a votat o Rezoluţie prin care noua conducere aleasă este împuternicită să facă toate demersurile necesare pentru a depune în justiţie acţiuni civile şi penale împotriva celor care au acţionat împotriva intereselor organizaţiei şi pentru a anula toate actele semnate de fosta conducere fără acordul forurilor statutare.

De asemenea, Congresul şi-a stabilit strategia pentru următorii patru ani şi cere actualei clase politice să modifice în regim de urgenţă legislaţia muncii, care este cea mai restrictivă din Uniunea Europeană, pentru ca salariaţii să poată fi reprezentaţi şi apăraţi de organizaţiile sindicale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne