Consiliera deputatului PSD Dan Tudorache are locuinţă socială lângă Guvern. A primit-o când şeful ei era primar

Daniel Tudorache
Daniel Tudorache (Epoch Times România)

Mai multe persoane apropiate de deputatul Dan Tudorache (PSD) şi de partidul din care acesta face parte au primit locuinţe sociale de la administraţia sectorului 1, pe vremea când Tudorache era primar, a informat Europa Liberă. Parlamentarul PSD susţine că nu el a semnat documentele.

Consiliera de la biroul de deputat al lui Dan Tudorache şi trei foşti consilieri locali, dintre care unul a fost şi viceprimar, sunt pe lista persoanelor care au primit locuinţe sociale din partea Primăriei Sector 1 în perioada 2016-2020, aşa cum reiese din informaţiile obţinute de publicaţia citată. În acest interval, primar de sector a fost chiar Dan Tudorache, actual deputat PSD. Acesta este implicat şi într-o anchetă DNA ce priveşte contractele primăriei pentru tablete oferite elevilor.

Locuinţele sociale ale unei primării sunt acordate tinerilor sub 35 de ani sau unor familii aflate în dificultate, care din diferite motive nu-şi permit un adăpost pentru un interval de timp. Aceste case, apartamente sau garsoniere au o chirie modică şi pot fi cumpărate de chiriaşi dacă stau cel puţin cinci ani în aceste locuinţe.

Anca Dunca este un fost consilier juridic care a lucrat pentru Primăria Sector 1 şi pentru Poliţia Locală din Sector 1, aşa cum reiese din declaraţiile sale de avere şi este actualmente consilier la biroul de deputat al lui Dan Tudorache. Dunca a primit drept locuinţă socială un apartament situat în zona Pieţei Victoria, lângă sediul Guvernului, şi plăteşte o chirie lunară de aproape 430 de lei, deşi pentru zona considerată de lux, chiria minimă e de 250 de euro pentru o garsonieră.

Consiliera lui Dan Tudorache a declarat pentru Europa Liberă că nu doreşte să comenteze acest subiect, apoi a închis telefonul.

Articolul complet aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne