Consiliera lui Hillary Clinton a activat pentru un ziar radical musulman

Huma Abedin, consiliera din campania electorală a doamnei Hillary Clinton, s-ar părea că a lucrat pentru un ziar radical musulman. Publicaţia atacă drepturile femeii.
Candidata la prezidenţiale din partea democraţilor Hillary Clinton (stânga) discutând cu consiliera sa Huma Abedin (dreapta) pe 17 aprilie 2016 la Brooklyn, New York City.
 
Candidata la prezidenţiale din partea democraţilor Hillary Clinton (stânga) discutând cu consiliera sa Huma Abedin (dreapta) pe 17 aprilie 2016 la Brooklyn, New York City.   (Foto: Justin Sullivan / Getty Images – Epoch Times Germania)

Huma Abedin, implicată în campania electorală a candidatei democrate în alegerile prezidenţiale din SUA, Hillary Clinton, ar fi lucrat pentru ziarul islamic ”Muslim Minority Affairs”, relatează publicaţia ”New York Post”.

Până în 2008, se pare că aceasta a ocupat funcţia de asistent de redacţie, sub numele de Mama Saleha Mahmood Abedin. Mama figurează până în ziua de azi ca redactor şef la această revistă saudită. În 1995, Abedin ar fi publicat aici articole care se opun ca ideologie platformei feministe a lui Hillary Clinton.

În 1996 a fost publicat în revistă un articol cu titlul ”Drepturile femeii sunt drepturile islamice”. În mod oficial, aceasta era replica prin care ea transmitea că a înţeles discursul doamnei Hillary Clinton ”drepturile femeii sunt drepturile omului”.

În articolul menţionat, Abedin merge atât de departe, încât susţine că femeile care se îmbracă mai lejer poartă vina pentru producerea violurilor. Dar ”mama” a susţinut unele puncte de vedere chiar mai radicale, conform cărora violenţa în familie acompaniată de ”stresul şi frustrările prin care bărbaţii trebuie să treacă” ar fi justificată. De aceea ar fi incorect, ca bărbaţii să fie pedepsiţi pentru violenţa în familie.

Din punctul de vedere al doamnei Saleha Mahmood Abedins, Statele Unite ar fi de condamnat pentru atentatele teroriste din 11 septembrie, aşa cum scria ea în 2002. De vină pentru acestea ar fi fost ”sancţiunile contra Irak-ului precum şi alte nedreptăţi comise împotriva lumii musulmane”.

Abedin neagă rolul activ jucat în cadrul publicaţiei

Aşa cum s-a exprimat un reprezentant al campaniei electorale, Abedin nu ar fi jucat vreun rol oficial în cadrul ziarului, în ciuda faptului că ar fi ocupat aici timp de decenii funcţia de editor.

"După înţelegerea mea, numele ei figura acolo doar pe o listă”, încerca să explice purtătorul de cuvânt al doamnei Clinton, Nick Merrill, la numai câteva ore după ce publicaţia ”New York Post” adusese în discuţie povestea referitoare la Abedin.