Consilieri municipali cer demiterea primarului de la Chişinău prin referendum

Pentru a evita cheltuieli suplimentare, membrii PPEM din partea Consiliului Municipal Chişinău au propus organizarea unui referendum de demitere a primarului Dorin Chirtoacă în aceeaşi zi în care au loc alegeri prezidenţiale în Moldova.
Dorin Chirtoacă
Dorin Chirtoacă (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Fracţiunea Blocului Electoral „PPEM - Iurie Leancă” din CMC a propus, joi, organizarea unui referendum privind demiterea primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă. Dacă propunerea va fi acceptată, referendumul ar urma sa aibă loc la 30 octombrie, în ziua când se va desfăşura scrutinul privind alegerile prezidenţiale din Republica Moldova.

„Se creează impresia că dlui Chirtoacă îi convine haosul din oraş. Îi convin licitaţiile netransparente, în urma cărora, pentru reparaţia străzilor din Chişinău, sunt selectate nişte companii care îşi bat joc de străzi şi de locuitorii acestei urbe. Totodată, se creează impresia ca dl Primar General, din motive neclare, se opune reformării aparatului Primăriei, care este unul ineficient, netransparent, corupt etc.

Astfel, constatăm că dl Chirtoacă nu respectă interesele comunităţii locale, încalcă normele prevăzute de lege, încalcă normele morale şi etice, ceea ce constituie un motiv pentru desfăşurarea unui referendum de demitere a Primarului”, a declarat, în cadrul şedinţei de joi a Consiliului Municipal Chişinău, consilierul PPEM, Oazu Nantoi.

Propunerea formaţiunii municipale PPEM de organizarea unui referendum a venit după ce s-a constatat că Primarul General, împreună cu fracţiunea Partidului Liberal din consiliu, au declanşat o campanie de obstrucţionare a activităţii CMC, se arată într-un comunicat remis Epoch Times România.

Menţionăm că, deşi au fost luaţi prin surprindere de propunerea consilierilor din PPEM, socialiştii au anunţat că o vor susţine.