Consilieri PAS din Consiliul municipal Chişinău cer coaliţiei PSRM-ŞOR revizuirea impozitului pe bunurile imobiliare

Unicul instrument economic pe care-l cunoaşte Ion Ceban şi echipa PSRM este majorarea impozitelor şi tarifelor, afirmă consilieri PAS.
Partidul Acţiune şi Solidaritate din R. Moldova
Partidul Acţiune şi Solidaritate din R. Moldova (facebook.com/PAS)

Consilierii PAS din Consiliul municipal Chişinău Vasile Grădinaru şi Roman Cojuhari, în cadrul unei conferinţe de presă, au cerut anularea deciziei de majorare a impozitului pe bunurile imobiliare, adoptată de alianţa PSRM-ŞOR în decembrie 2020.

Totodată, aceştia au solicitat convocarea de urgenţă a şedinţei CMC, pentru revizuirea impozitului pe bunurile imobiliare, pe care primarul Ion Ceban împreună cu coaliţia PSRM-ŞOR din CMC l-au majorat de 2 ori.

Astfel, cetăţenii care, până nu demult, plăteau 250 lei, au ajuns să achite 500 de lei, cei care plăteau 350 de lei, au ajuns să achite circa 700 de lei.

Mai mult, potrivit consilierilor PAS, în loc să înlăture schemele de corupţie şi delapidări din întreprinderile municipale, primarul Ion Ceban a ales să majoreze taxele în an post-pandemic atunci când agenţii economici se află sub presiune financiară enormă, iar oamenii şi-au pierdut o bună parte din venituri.

În scurt timp, pe masa consilierilor vor veni şi alte propuneri de majorare a tarifului la transportul public, apă şi canalizare, colectarea şi transportarea deşeurilor, au mai afirmat aleşii locali ai PAS, menţionând că unicul instrument economic pe care-l cunoaşte Ion Ceban şi echipa PSRM este majorarea tarifelor.

Deficitul bugetului municipiului se ridică la 1,2 miliarde de lei sau circa 26% din valoarea acestuia, iar impozitul pentru bunurile imobiliare urmează să crească peste noapte de la 90 de milioane de lei în anul 2020, la peste 182 de milioane în 2021.