Contra-manifestaţia PSD s-a transformat într-o... strângere de semnături

"Oamenii care ne susţin şi care ne-au votat simt şi ei dorinţa să se exprime în stradă. Eu nu am de gând să scoatem în stradă un milion de oameni. Declanşăm o strângere de semnături pentru a-şi arăta susţinerea pentru ceea ce voiau să spună dacă ieşeau în stradă", a anunţat liderul PSD Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea (presedintele PSD)
Liviu Dragnea (presedintele PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)

Sute de mii de români au ieşit, în stradă, revoltaţi că Guvernului Grindeanu a adoptat, pe furiş, "ordonanţele-elefant" care dau o lovitură grea luptei anticorupţie. Social-democraţii şi-au pus la un moment dat problema să organizeze o contra-manifestaţie, însă, în urma şedinţei Comitetul Executiv au luat decizia să meargă pe o variantă mai "soft" - o campanie de strângere de semnături.

"Plec de la o discuţie avută în Comitetul Executiv. Colegii sunt foarte încărcaţi de discuţiile şi mesajele pe care le primesc de la concetăţeni, de la oamenii care ne susţin şi care ne-au votat şi care simt, în mod organic, la un moment dat şi ei dorinţa să se exprime în stradă. Eu nu am de gând să accept sau să dau posibilitatea colegilor noştri să organizeze vreun miting. Eu nu am de gând să scoatem în stradă un milion de oameni, pentru că ar fi o luptă între români şi eu aşa ceva nu accept.

În schimb le-am cerut colegilor mei, păstrându-ne această atitudine paşnică şi deschisă către dialog, să declanşeze începând de mâine (vineri — n.r.) o strângere de semnături pentru a-şi arăta susţinerea pentru ceea ce voiau să spună dacă ieşeau în stradă, în speranţa că violenţele de azi-noapte nu vor mai fi văzute în zilele următoare şi din dorinţa de a nu escalada acest conflict", a spus Dragnea, citat de Agerpres.

Liderul PSD a explicat că semnăturile vor fi pentru punerea în practică a programului de guvernare.

"Vor semna pentru ceea ce ne tot transmit şi prin viu grai şi prin semnale, mail-uri, mesaje şi prin colegii noştri din teritoriu şi prin cercetările sociologice pe care le-am făcut în ultima săptămână. Vor semna pentru a-şi exprima dorinţa ca actul de guvernare să se pună în practică, este un program de guvernare pe care l-au votat şi în care cred şi sunt foarte interesaţi de asta. Pentru asta. Sper să nu fie vreo faptă penală că semnează cineva pe o listă de semnături şi îşi exprimă şi el, tăcut, o opinie", a menţionat Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne