Controale în lanţ la spitalele din ţară după scandalul de la Spitalul de Arşi

Depunerea jurământului de credinţă a miniştrilor din Cabinetul Ponta 3. În imagine, Nicolae Bănicioiu
Depunerea jurământului de credinţă a miniştrilor din Cabinetul Ponta 3. În imagine, Nicolae Bănicioiu (foto- Presidency.ro)

Ministerul Sănătăţii a dispus controale la 77 de spitale din ţară, începând de luni. Controalele, ce vor dura o lună de zile survin la scurtă vreme după ce DNA a făcut arestări la Spitalul de Arşi din Capitală, unde s-au efectuat operaţiile estetice ilegale, parte dintre ele decontate ulterior de către stat.

Conform Agerpres, controalele vor viza respectarea criteriilor de internare, întocmirea şi eliberarea decontului de cheltuieli, întocmirea, respectarea şi raportarea listelor de prioritate pentru cazurile programabile, potrivit Contractului cadru.

„Acest control va verifica în special secţiile de chirurgie ale spitalelor urmând să fie extins şi la alte secţii", a declarat Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu care astăzi efectuează un control la Institutul Clinic Fundeni, Institutul "C.C. Iliescu" Institutul Oncologic Bucureşti.

Reamintim că procurorii DNA au constatat că la Spitalul de Arşi din Capitală s-au efectuat numeroase operaţii estetice ilegale. În urma percheziţiilor, în casele medicilor de la respectivul spital s-au descoperit sume uriaşe, fiind nevoie de o maşină de numărat bani pentru a se constata sumele exacte. Mai mult, medicii, care îşi internau şi operau pacienţii sub diagnostice false, decontau ulterior cheltuielile medicale la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

În acest dosar sunt urmărite penal 26 de persoane, pentru luare de mită, dare de mită, înşelăciune şi fals intelectual. Managerul Spitalului de Arşi din Capitală, Vitalie Stan, şi alţi doi medici de la aceeaşi unitatea sanitară au fost arestaţi preventiv.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne