Control judiciar prelungit pentru Elena Udrea, candidat independent la Parlament

Procurorii au dispus prelungirea cu încă 60 de zile a controlului judiciar faţă de Elena Udrea şi Ioana Băsescu, în dosarul vizând finanţarea campaniei electorale din 2009 a fostului şef al statului.
Elena Udrea, invitată cu mandat la DNA, 29 ianuarie 2015
Elena Udrea, invitată cu mandat la DNA, 29 ianuarie 2015 (Epoch Times România)

Candidat independent la Parlament, Elena Udrea s-a ales cu încă 60 de zile de control judiciar, în dosarul privind finanţarea campaniei electorale din 2009 a lui Traian Băsescu. De asemenea, procurorii au dispus prelungirea controlului judiciar în acelaşi dosar şi pentru fiica cea mare a fostului preşedinte Ioana Băsescu, relatează news.ro.

Cele două au fost chemate miercuri la DNA unde au fost anunţate că vor avea în continuare aceleaşi obligaţii stabilite prin măsura preventivă luată în urmă cu două luni.

Comentând situaţia, Udrea - de altfel protagonistă a mai multor dosare penale - a declarat că se aşteaptă ca dosarul să fie trimis la instanţă în campania electorală pentru alegerile parlamentare căci este un dosar făcut să o intimideze şi, probabil, să o determine să se retragă din politică.

Reamintim că deputata a fost pusă sub control judiciar în acest dosar în data de 22 septembrie, fiind acuzată de spălare de bani şi instigare la luare de mită. În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi, pe lângă Udrea şi Ioana Băsescu, şi Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării în mandatul Elenei Udrea, Victor Tarhon, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea, Ioan Silviu Wagner, fost director general al Oil Terminal, precum şi omul de afaceri Giovanni Mario Francesco, fostul concubin al Ioanei Băsescu.