Coreea de Nord interzice străinilor să participe la maratonul anual datorită temerilor legate de Ebola


În octombrie 2014, Coreea de Nord a suspendat toate călătoriile neesenţiale în ţară datorită temerilor legate de Ebola.
În octombrie 2014, Coreea de Nord a suspendat toate călătoriile neesenţiale în ţară datorită temerilor legate de Ebola. (Captură Foto)

Coreea de Nord a interzis străinilor să ia parte la un maraton programat pentru luna aprilie, invocând temeri legate de răspândirea virusului Ebola, conform relatărilor presei. Guvernul a închis graniţele ţării pentru turiştii străini în luna octombrie, pentru a ţine virusul departe de teritoriul său.

Nick Bonner, de la agenţia de turism Koryo Tours din Beijing, a declarat luni că va trebui să întoarcă din drum peste 400 de alergători străini care s-au înscris prin agenţia sa pentru acest eveniment, a raportat Associated Press.

“Este încă neclar când vor fi redeschise graniţele dar am fost sfătuiţi să nu anulăm şi călătoriile noastre din luna martie şi să aşteptăm la sfârşitul acestei luni noi informaţii privind situaţia de la graniţă”, a declarat Bonner.

Coreea de Nord este îngrijorată de Ebola, dar mii de cetăţeni ai ţării mor din cauze mult mai banale, precum foametea şi gripa.

Maratonul, care constă din câteva curse în oraşul Phenian, a fost deschis străinilor pentru prima dată anul trecut şi a fost declarat de autorităţile comuniste un mare succes. .

Coreea de Nord a interzis călătoriile neimportante după anunţarea contramăsurilor împotriva Ebolei şi toţi străinii, inclusiv diplomaţii şi personalul organizaţiilor medicale internaţionale, sunt supuşi carantinei sub observaţie medicală pentru 21 de zile.

Până acum nu a fost raportat niciun caz de Ebola nicăieri în preajma Coreei de Nord, care se află la peste 12.874 de km distanţă de epicentrul epidemiei.

În ultimii ani, Coreea de Nord a înfiinţat câteva zone de turism şi şi-a întărit relaţiile internaţionale într-un efort de a obţine venituri din turism. Conform Koryo Tours, turiştii chinezi sunt principalii clienţi, iar numărul chinezilor care vizitează anual Coreea de Nord este câteva zeci de mii.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.