Covid-19 în România, bilanţ oficial actualizat. Numărul deceselor a ajuns la 1229

Cum isi petrec Bucurestenii weekend-ul in timpul starii de urgenta cauzata de criza coronavirus
Cum isi petrec Bucurestenii weekend-ul in timpul starii de urgenta cauzata de criza coronavirus (Epoch Times România)

UPDATE. Au fost înregistrate alte două decese printre persoanele confirmate pozitiv cu Covid-19. La această oră, numărul total al victimelor din România făcute de noul coronavirus a ajuns la 1229.

UPDATE. Autorităţile au anunţat că numărul deceselor în rândul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 1227.

* * *


UPDATE. Autorităţile au anunţat că numărul deceselor în rândul persoanelor infectate cu coronavirus se ridică la 1223.

* * *


Până miercuri, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.594 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 165 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 12.162 au fost declarate vindecate şi externate.

Totodată, până acum, 1219 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj, Braşov, Mehedinţi, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călăraşi, Maramureş, Olt şi Ilfov, au decedat.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 198 de pacienţi.

Numărul de cazuri confirmate, pe judeţe, potrivit raportării Institutului Naţional de Sănătate Publică:

În acest moment, sunt în carantină instituţionalizată nu mai puţin de 4.935 de persoane. Alte 82.655 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 397.563 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 402 apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 1.093 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetăţenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 181 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 142.400 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliţiei, au fost constatate, ieri, 2 infracţiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Totodată, în data de 26 mai a.c., 61 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituţionalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituţionalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile.