Crearea de paradisuri fiscale pe insule şi grinduri devenită urgenţă naţională. Proiectul lui Şerban Nicolae, adoptat în Senat

Proiectul lui Şerban Nicolae, vizând transformarea insulelor şi grindurilor în paradisuri fiscale, a fost adoptat de majoritatea PSD-ALDE din Senat, după ce a fost pus pe repede-înainte.
Serban Nicolae(lider de grup PSD la Senat),
Serban Nicolae(lider de grup PSD la Senat), (Florin Chirila/Epoch Times)

UPDATE: Cu 65 de voturi "pentru", 28 de voturi "împotrivă" şi 6 abţineri, Senatul a adoptat astăzi cotroversata intiţiativă legislativă prin care senatorul PSD Şerban Nicolae a impus scutirea de taxe şi impozite pentru cazinouri, magazine şi pensiuni care se construiesc pe insule si grinduri, inclusiv în Delta Dunarii.

Votul a fost dat după ce în prealabil membrii comisiei de Administraţie din Senat au fost convocaţi de urgenţă la o şedinţă pe a cărei ordine de zi se afla doar un punct: controversata propunere legislativă a senatorului PSD.

"Deşi comisia de administraţie de la Senat se desfăşoară în fiecare marţi, cu ordinea de zi primită de vineri, tocmai ce am primit un telefon pentru a mă prezenta la şedinţă astăzi, începând cu ora 14:30. Pe ordinea de zi un singur punct: iniţiativa lui Şerban Nicolae, L123/2017, cu cazinourile pe grinduri", semnala, pe Facebook, senatoarea USR Florina Presadă.

Ulterior, Florina Presadă a revenit şi cu explicaţii despre motivul "urgenţei":

"Gata, am aflat şi care era urgenţa. Domnul Şerban Nicolae avea nevoie să preluăm în raportul de admitere amendamentele de la Comisia de Buget, adică inclusiv amendamentul care permite construcţia de cazinouri în arii naturale protejate şi Delta Dunarii. Era imperios necesar să facem acest lucru pentru că începând cu ora 16 domnul Şerban Nicolae îşi doreşte neapărat să votăm această lege. Pentru că, nu-i aşa, dacă revoluţia fiscală poate să mai aştepte, cazinoul în Delta Dunării devine urgenţă naţională", precizează senatoarea USR.

Reamintim că în luna mai a anului trecut, Şerban Nicolae ieşea din sfera iniţiativelor legislative care l-au consacrat - cele vizând justiţia şi graţierea corupţilor - şi se remarca printr-un proiect care propunea regim de paradis fiscal pentru activităţi de turism, alimentaţie publică, jocuri de noroc, comerţ sau energie regenerabilă pe insule, grinduri sau alte suprafeţe de uscat care au apărut ca urmare a amenajărilor hidrotehnice sau modificărilor naturale şi care aparţin statului, dar stau nefolosite.

Proiectul legislativ propune identificarea acestor terenuri virgine, care acum "nu produc decât ierburi, ţânţari şi şerpi", în accepţiunea iniţiatorului, transferarea lor în domeniul public al statului şi în administrarea localităţilor pe raza cărora se află, apoi valorificarea lor în scopuri economice.

În timp ce Şerban Nicolae susţine că iniţiativa va fi una aducătoare de bunăstare pentru români, urmând să aducă locuri de muncă şi activităţi economice înfloritoare, voci din Opoziţie şi societatea civilă susţin că proiectul ar putea fi cu dedicaţie pentru insula Belina.

For decizional pe acest proiect este Camera Deputaţilor unde este de aşteptat ca PSD şi ALDE să aibă din nou ultimul cuvânt.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne