CSP a admis lista candidaţilor la funcţia de Procuror General. Maia Sandu: Persoana numită va arăta motivul real al demiterii Guvernului

Dacă CSP va numi un Procuror General loial unor politicieni, cu probleme de integritate şi fără sprijin popular, acest fapt va dezamăgi oamenii care aşteaptă dreptate şi partenerii de dezvoltare, afirmă Maia Sandu.
Maia Sandu (Prim-minstru R. Moldova),
Maia Sandu (Prim-minstru R. Moldova), (Epoch Times România)

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) i-a admis miercuri la concurs pe toţi cei patru candidaţi selectaţi de comisia Ministerului Justiţiei pentru funcţia de Procuror General şi a solicitat pentru Vladislav Gribincea, Alexandr Stoianoglo, Oleg Crâşmaru şi Veaceslav Soltan, certificate de integritate de la ANI şi CNA, certificate privind factorii de risc de la SIS, şi certificate medicale.

În context, fostul premier Maia Sandu susţine că prezintă un „pericol extrem de mare” pentru ţară dacă CSP va numi un Procuror General loial unor politicieni, asupra căruia există acuzaţii în ceea ce priveşte integritatea şi fără sprijin popular.

Politiciana notează că acesta va fi un procuror slab, care va acţiona la comandă politică şi va afecta negativ întreaga instituţie a procuraturii la nivel naţional, dezamăgind oamenii care aşteaptă de atâta vreme să li se facă dreptate, cât şi la nivel internaţional, dezamăgind partenerii de dezvoltare ce vor vedea în R. Moldova, din nou, blocarea reformei justiţiei.

„Persoana numită va arăta clar motivul real al demiterii Guvernului pe care îl conduceam”, a conchis liderul PAS.

CSP se va întruni în şedinţă pe 28 noiembrie pentru a-i intervieva pe cei patru candidaţi la funcţia de procuror general, deşi în privinţa concursului au fost depuse patru contestaţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe