CULISE. De ce l-ar fi ameninţat Orban cu procurorii pe secretarul general PNL Robert Sighiartău [surse]

Florin Citu si Ludovic Orban - gov.ro
Florin Citu si Ludovic Orban - gov.ro (Epoch Times România)

În şedinţa conducerii PNL de luni, secretarul general al partidului, Robert Sighiartău, un susţinător al premierului Florin Cîţu, i-a reproşat şefului său de partid Ludovic Orban că l-a sunat la telefon şi l-a ameninţat personal că va depune plângere penală pe numele său. Ce se află în spatele scandalului? Potrivit surselor hotnews, în joc ar fi controlul bazei de date a partidului.

Mai exact, surse din PNL susţin că preşedintele PNL Orban l-ar fi acuzat pe Robert Sighiartău că nu permite accesul la baza de date a partidului şi modificarea acesteia şi astfel poate controla şi manipula votul delegaţilor la congresul partidului din 25 septembrie.

Potrivit surselor citate, Orban l-ar fi avertizat pe Robert Sighiartău că va depune plângere penală dacă va descoperi că nu există concordanţă în datele referitoare la numele şi numărul delegaţilor partidului.

Şeful PNL îl acuză pe secretarul general al partidului că nu permite radierea numelor unor persoane care nu mai sunt membri PNL şi că nu operează modificări în acest sens în mai multe organizaţi PNL, printre acestea numărându-se PNL Argeş şi PNL Hunedoara (organizaţii fidele lui Ludovic Orban).

Totodată, Orban ar fi solicitat firmei care administrează baza de date a partidului să facă o analiză privind numărul membrilor cotizanţi şi un eventual transfer al acestora dintr-o organizaţie în alta.

De partea cealaltă, secretarul general al PNL le-a comunicat colegilor săi de partid că, statutar, baza de date este îngheţată şi nu se mai pot opera modificări, nu se pot introduce persoane noi sau înlocuite în ceea ce priveşte numărul delegaţilor.

"Este un război al taberelor din partid. La fiecare congres s-a discutat despre controlul delegaţiilor, fie s-au lansat acuzaţii de modificare a datelor, fie s-au schimbat regulile, criteriile şi numărul delegaţilor participanţi la congres în funcţie de cine a deţinut controlul. Orban încearcă să lanseze suspiciuni privind legitimitatea delegaţiilor la congres, dar nu are dovezi concrete în acest sens.", au explicat sursele respective.