Culmea conflictului. Turcia expulzează "olandeze"

Politicienii se ceartă, vacile suferă... cel puţin aşa se întâmplă în Turcia unde 40 de vaci vor fi trimise înapoi în Olanda căci, pe fundalul tensiunilor politice dintre cele două ţări, producătorii de carne turci nu le mai vor.
(photos.com)

Tensiunile dintre Turcia şi Olanda îmbracă noi forme. După declaraţii politice inflamate la nivel înalt, mai nou, Turcia a hotărât să trimită înapoi în Olanda un lot de 40 de vaci, după ce o asociaţie a producătorilor de carne roşie din Turcia a anunţat că nu mai vrea să crească animalele din cauza crizei politice dintre cele două ţări, relatează digi24.ro.

Gestul a fost unul simbolic, a declarat pentru presa turcă Bulent Tunc, preşedintele asociaţiei, adăugând că ţara sa trebuie să se ocupe de creşterea unei rase proprii de vaci.

„Vacile Holstein au devenit obişnuite în ţara noastră, dar această rasă începe să provoace probleme serioase. Nu mai vrem produse animale din Olanda”, a spus el pentru agenţia Anadolu.

Fermierul olandez a mai explicat că, dacă autorităţile olandeze vor refuza să primească cele 40 de vaci, atunci vor fi ucise iar carnea va fi împărţită populaţiei.

Reamintim că tensiunile politice dintre Turcia şi Europa au ajuns la cote maxime după ce guvernul olandez a interzis avionului ministrului de Externe de la Ankara să aterizeze la Rottterdam.