Cum a cumpărat MApN măşti la un preţ de 3 ori mai mare decât preţul de import. În afacere apare numele lui Hideg

Armata scoasa pe strazi in timpul crizei coronavirus
Armata scoasa pe strazi in timpul crizei coronavirus (Epoch Times România)

Ministerul Apărării Naţionale a plătit 2,5 milioane de dolari pentru achiziţionarea a şase milioane de măşti de la firma NHB Berteea Eood, controlată de afaceristul Claudiu Petre. Măştile chirurgicale au fost importate din Vietnam cu suma de 805.800 dolari de către Alexandru Hideg, patronul firmei Sanimed Internaţional Distribution şi fost asociat al lui Claudiu Petre, relatează Newsweek.

Potrivit publicaţiei citate, tatăl lui Alexandru Hideg, afaceristul şi masonul Cătălin Robertino Hideg, a folosit ca paravan o bucătăreasă pentru a vinde statului 1,75 milioane de măşti la preţuri exorbitante la începutul acestui an. Afacerea i-a adus lui Hideg două contracte în valoare de peste 11,3 milioane euro. În urma dezvăluirilor făcute de presă despre această afacere controversată, Cătălin Hideg şi Cristi Burci au plecat în Emiratele Arabe Unite. Oficial, pentru a pune pe picioare o fabrică pentru producerea mediilor de transport viral pentru colectarea covid.

Documente transmise de Ministerul Apărării, la solicitarea Newsweek România, arată că în data de 10 mai 2020 această instituţie, prin intermediul Centrului Farmaceutic Zonal Bucureşti, a anunţat că este dispusă să cumpere o cantitate de şase milioane de măşti chirurgicale. La scurt timp, contractul a fost atribuit firmei NHB Berteea Eood pentru suma de 10.995.600 lei (aproximativ 2,5 milioane dolari – n.r.). Adică 1,54 lei pentru fiecare mască, Firma NHB Berteea Eood este înregistrată în oraşul Ruse, din Bulgaria, dar are şi o sucursală la Bucureşti. Potrivit Registrul Comerţului, sucursala din Capitală este patronată şi administrată de Magda Elena Petre, soţia afaceristului Claudiu Petre.

De asemenea, Newsweek România a intrat în posesia unor documente din care reiese că întreaga cantitate de măşti achiziţionată de MApN de la familia Petre a fost importată din Vietnam de către compania Sanimed Internaţional Distribution, patronată de Alexandru Hideg. În total, firma acestuia a plătit pentru întreaga cantitate de măşti suma de 805.800 dolari americani.

Investigaţia integrală aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne