Cum explică Peskov faptul că fiul său a refuzat să se prezinte la un birou de înrolare militară?

Dimitri Peskov
Dimitri Peskov (SHAMIL ZHUMATOV / POOL / AFP via Getty Images)

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Dmitri Peskov, a declarat jurnaliştilor că este la curent cu (de acum virala) conversaţie între fiul său, Nikolai, şi Dmitri Niţovţev, gazda canalului de YouTube „Politica Populară”, care s-a prezentat ca fiind un oficial militar.

Niţovţev, considerat un apropiat al principalului opozant al lui Putin, Alexei Navalnîi, l-a sunat în direct pe Nikolai Peskov, fiul purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, căruia i-a spus că este recrutor militar şi i-a cerut să se prezinte pentru un examen medical la ora 10:00 a doua zi, Peskov jr a refuzat, nu fără a atrage atenţia că este fiul cui este şi că va "rezolva problema la un alt nivel".

Comentând discuţia care a stârnit valuri de indignare în condiţiile în care tinerilor ruşi "de rând" li se cere să îşi dea viaţa pentru ţară, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a susţinut că textul integral al conversaţiei nu a fost publicat şi nu a comentat conţinutul acesteia, subliniind că este vorba despre un membru al familiei sale.

"Sunt la curent", a declarat Peskov joi, întrebat de jurnalişti dacă a fost la curent cu această conversaţie.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a precizat, totuşi, că nu a vizionat videoclipul publicat pe canalul YouTube al lui Navalnîi, în care fiul său Nikolai ar fi refuzat să se prezinte la biroul de înrolare militară şi a promis că va "rezolva problema la alt nivel".

Peskov a subliniat că "aceşti cetăţeni nu au postat niciodată textul complet al conversaţiei". "Da, ştiu de la fiul meu [textul integral al conversaţiei]", a precizat el şi a subliniat că "nu urmăreşte materialele echipei acestui prizonier [Navalnîi]".

Peskov s-a abţinut să comenteze conţinutul conversaţiei. "Nu, nu vreau. Îl priveşte pe fiul meu, aşa că nu trebuie să o fac eu", a spus el.