Cum explică Peskov faptul că fiul său a refuzat să se prezinte la un birou de înrolare militară?

Dimitri Peskov
Dimitri Peskov (SHAMIL ZHUMATOV / POOL / AFP via Getty Images)

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Dmitri Peskov, a declarat jurnaliştilor că este la curent cu (de acum virala) conversaţie între fiul său, Nikolai, şi Dmitri Niţovţev, gazda canalului de YouTube „Politica Populară”, care s-a prezentat ca fiind un oficial militar.

Niţovţev, considerat un apropiat al principalului opozant al lui Putin, Alexei Navalnîi, l-a sunat în direct pe Nikolai Peskov, fiul purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, căruia i-a spus că este recrutor militar şi i-a cerut să se prezinte pentru un examen medical la ora 10:00 a doua zi, Peskov jr a refuzat, nu fără a atrage atenţia că este fiul cui este şi că va "rezolva problema la un alt nivel".

Comentând discuţia care a stârnit valuri de indignare în condiţiile în care tinerilor ruşi "de rând" li se cere să îşi dea viaţa pentru ţară, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a susţinut că textul integral al conversaţiei nu a fost publicat şi nu a comentat conţinutul acesteia, subliniind că este vorba despre un membru al familiei sale.

"Sunt la curent", a declarat Peskov joi, întrebat de jurnalişti dacă a fost la curent cu această conversaţie.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a precizat, totuşi, că nu a vizionat videoclipul publicat pe canalul YouTube al lui Navalnîi, în care fiul său Nikolai ar fi refuzat să se prezinte la biroul de înrolare militară şi a promis că va "rezolva problema la alt nivel".

Peskov a subliniat că "aceşti cetăţeni nu au postat niciodată textul complet al conversaţiei". "Da, ştiu de la fiul meu [textul integral al conversaţiei]", a precizat el şi a subliniat că "nu urmăreşte materialele echipei acestui prizonier [Navalnîi]".

Peskov s-a abţinut să comenteze conţinutul conversaţiei. "Nu, nu vreau. Îl priveşte pe fiul meu, aşa că nu trebuie să o fac eu", a spus el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe