Cum să faci ceva serios şi trainic în această ţară fără credinţă reală în Dumnezeu, unitate şi jertfă?

Întrebarea de mai sus îi aparţine lui Ion-Andrei Gherasim, fostul secretar personal al seniorului Corneliu Coposu, care se declară extrem de îngrijorat de evoluţia ţării noastre.
Ion-Andrei Gherasim, Director executiv al Fundaţiei Corneliu Coposu
Ion-Andrei Gherasim, Director executiv al Fundaţiei Corneliu Coposu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

În curând se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire de la 1918. Cu ce realizări venim în faţa înaintaşilor noştri, care au făcut atâtea sacrificii pentru România Mare, se întreabă, dezamăgit, marţi, pe contul său de Facebook, Ion-Andrei Gherasim, fostul secretar personal al seniorului Corneliu Coposu.

"Urmăresc cu multă dezamăgire şi tristeţe ce se întâmplă în viaţa spirituală, socială şi politică, de zi cu zi din România. Diavolul şi-a băgat coada peste tot, iar noi, cei care ar trebui să fim un exemplu pentru ceilalţi semeni ai noştri, nu facem altceva decât să asistăm pasivi sau activi la dezastrul spiritual, moral şi material în care trăim de 70 de ani.

Dacă până şi cei care susţin revigorarea acestei ţări sunt împărţiţi în 2,3 sau mai multe grupuri sau facţiuni, ce pretenţii să avem de la ceilalţi? Nimeni nu trebuie să creadă că are monopolul adevărului sau al dreptăţii! Ne apropiem cu paşi repezi de marea sărbătoare a 100 de ani de la Marea Unire de la 1918. Cu ce realizări venim în faţa înaintaşilor noştri, care au făcut atâtea sacrificii pentru ROMÂNIA MARE?", a precizat Gherasim.

Pentru a-şi argumenta nemulţumirea, fostul secretar personal al seniorului Corneliu Coposu oferă câteva exemple:

1. În loc să fie O SINGURĂ alianţă care să susţină şi să apere interesele Monarhiei Constituţionale, există 3 sau 4 asociaţii sau cluburi, care cred că ele sunt cele mai îndreptăţite să apere principiile şi valorile Casei Regale.

2. Cele două mari partide care au făcut România Mare sunt în pragul disoluţiei morale şi politice, în care au crezut şi pentru care şi-au dat jertfă de sânge Maniu, Brătienii şi atâţia alţii, martiri ştiuţi ori neştiuţi!

PNŢCD se află într-un moment teribil al istoriei sale, obţinând cel mai slab scor din istoria sa şi fiind în pragul dezintegrării. Este oare chiar atât de greu să lăsăm orgoliile şi lupta absurdă între noi şi să încercăm să ne punem cu toţii la aceeaşi masă? Toţi cei care iubesc dezinteresat acest partid martir TREBUIE în al 13-lea ceas să facă pasul umilinţei şi al unităţii şi să nu se apuce de jocuri de culise securistice, care sunt doar în ajutorul adversarilor noştri. Deşi, statistic vorbind, a obţinut cel mai bun scor electoral din ultimii 26 de ani, PNL ar trebui să revină la adevăraţii liberali, care cred şi susţin valorile liberale tradiţionale, altfel se va ajunge la aceeaşi situaţie ca şi în cazul PNŢCD.

Pe 1 Decembrie 2018 aceste două mari partide trebuie să fie în faţă şi să reprezinte România adevărată, şi nu surogatele de partide care reprezintă tristul trecut al acestei ţări. Seniorul politicii româneşti atrăgea atenţia în aprilie 1990: "Blestemul acestei ţări ar fi ca peste 20-25 de ani să găsim acelaşi FSN, şi pe dreapta, şi pe stânga eşicherului politic. "

3. Frăţia şi dragostea REALĂ, nu fictivă de dragul unora sau altora, trebuie să fie la baza UNITĂŢII între cele două Mari Biserici ale noastre, şi nu numai ale lor, ci a tuturor confesiunilor şi creştinilor din România! Să nu uităm niciodată memorabilele cuvinte ale Episcopului Iuliu Hossu către fratele său Episcopul Miron Cristea, la Alba-Iulia, la 1 Decembrie 1918: "Pe cum ne vedeţi azi îmbrăţişaţi frăţeşte, aşa să rămână îmbrăţişaţi pe veci toţi fraţii români!"

4. Nu în ultimul rând, avem cu toţii datoria să luptăm până la ultima picătură de sânge pentru REÎNTREGIREA acestei ţări aşa cum a fost ea la 1 Decembrie 1918.

"Am scris aceste rânduri din suflet, cu speranţa şi credinţa că nu vor fi doar vorbe goale aruncate în eter, ci, un umil punct de pornire pentru cei care vor să facă ceva! Mergând pe calea Adevărului şi a Credinţei, lăsând deoparte orgoliile inutile şi lipsa cuvântului dat, putem reuşi.

Haideţi să fim cu toţii soldaţi umili pentru o cauză comună, care poate să aducă însănătoşirea reală a României după 70 de ani de multiple boli! Doamne ajută!", a adăugat fostul secretar personal al seniorului Corneliu Coposu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii