Cursa pentru Cotroceni. Blocaj în coaliţie. Liderii PSD şi PNL nu au ajuns la un acord privind data alegerilor

Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă (Epoch Times Romania)
Ana Ion
20.06.2024

Negocierile din coaliţie privind data alegerilor prezidenţiale precum şi modul în care vor colabora cele două partide la putere au ajuns în impas. Liderii PSD şi PNL nu au ajuns la un acord, miercuri seara, în şedinţa Coaliţiei. Cele două părţi vor relua negocierile joi.

Surse din Coaliţie au declarat pentru hotnews.ro că nu s-a luat nicio decizie. PSD insistă ca alegerile prezidenţiale să se desfăşoare în septembrie, conform deciziei din Coaliţie din luna martie.

„Să revenim asupra deciziei este incorect pentru toţi cei implicaţi în procesul electoral. Le-am cerut să se mai gândească o zi-două”, susţin surse social-democrate pentru publicaţia citată.

Liberalii au insistat cu schimbarea deciziei şi revenirea asupra datei alegerilor, la termenul procedural din noiembrie. Discuţiile vor continua în următoarea perioadă.

Şedinţa de guvern de joi se amână pentru că liderii Coaliţiei nu au ajuns la un consens pentru redactare HG în care se stabilea data scrutinului pentru prezidenţiale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor