Curtea Constituţională nu a suspendat decretul preşedintelui privind desemnarea lui Igor Grosu la funcţia de premier al R. Moldova

Igor Dodon se pare că ştie că Igor Grosu va deveni premier.
Curtea Constituţională a Moldovei
Curtea Constituţională a Moldovei (moldova-suverană.md)

Curtea Constituţională (CCM) a respins, vineri, cererea deputaţilor socialişti privind suspendarea decretului prin care deputatul PAS Igor Grosu, a fost nominalizat de Maia Sandu la funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova.

Totodată, Curtea a declarat admisibilă sesizarea deputaţilor socialişti Vasile Bolea, Grigore Novac, Alexandr Suhodolski şi Vlad Batrîncea şi a anunţat că, luni, 22 martie, va avea loc şedinţa CCM, în cadrul căreia va fi examinată sesizarea în fond.

Igor Grosu acceptă desemnarea sa la funcţia de premier al R. Moldova şi consideră că este o misiune grea, pe care o abordează serios, urmând să-şi pregătească programul de guvernare şi echipa.

Cu toate acestea, în regim de urgenţă, deputaţii PSRM-Şor au formalizat o alianţă şi l-au propus pe Vladimir Golovatiuc drept noul lor candidat la funcţia de prim-ministru.

Viteza cu care se creează majorităţi în Parlamentul de la Chişinău este ieşită din comun, la fel ca şi gradul redus de transparenţă în acest proces, a constatat în context politologul Dionis Cenuşă, menţionând că PSRM susţine candidatura lui Golovatiuc, întrucât nu vrea un candidat neafiliat cu Sandu şi tot de pe dreapta (de exemplu, Andrei Năstase), cu şanse de voturi de pe dreapta şi stânga; sau PSRM l-a numit intenţionat pe Golovatiuc pentru a exploata percepţia unei lupte între candidaţi geopolitici - Grosu (Occident) şi Golovatiuc (Rusia).

Totodată, în opinia analistului, Igor Dodon se pare că ştie că Igor Grosu va deveni premier.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe