Curtea de Apel judecă cererea de eliberare a medicilor de la Spitalul de Arşi

Curtea de Apel Bucureşti
Curtea de Apel Bucureşti (Epoch Times România)

Managerul Spitalului de Arşi din Capitală, Vitalie Stan, şeful Secţiei de chirurgie plastică, Nicolae Antohi precum şi Aurelia Isac, cei trei medici arestaţi preventiv în dosarul operaţiilor estetice ilegale, au fost aduşi la Curtea de Apel Bucureşti unde li se judecă cererea de a fi eliberaţi.

Cei trei au fost arestaţi preventiv în urma unei decizii luate duminică de Tribunalul Capitalei, fiind acuzaţi de luare de mită, înşelăciune şi fals intelectual. În cazul celorlalţi medici de la Spitalul de Arşi pentru care procurorii au propus arestarea preventivă: Ioan Costică, Ghiţă Plujdescu, Florica Guşă, Cristina Isac, Carmen-Elena Boiangiu, Florin Pârască, Ivan Vătămănescu precum şi al unei angajate a unei clinici private, instanţa a decis cercetarea sub control judiciar.

Reamintim că în dosarul operaţiilor estetice ilegale sunt urmărite penal 26 de persoane, pentru luare de mită, dare de mită, înşelăciune şi fals intelectual. Medicii sunt acuzaţi că făceau internări ilegale folosindu-se de diagnostice false, în realitate însă efectuau operaţii estetice - liposucţii, vaginoplastii, implant mamar, implant fesier - pentru fiecare operaţie pretinzându-se mită între 450 şi 3.400 de euro, în funcţie de tipul intervenţiei. În timpul percheziţiilor, în casele medicilor implicaţi în acest dosar, s-au descoperit sume impresionante de bani, fiind nevoie de o maşină de numărat bani pentru a se constata sumele exacte.

Conform procurorilor, medicii foloseau fără drept logistica spitalului, a precizat Parchetul Tribunalului Bucureşti şi, pe lângă faptul că luau mită sume importante de bani pentru efectuarea operaţiilor, ulterior mai şi decontau ilegal serviciile medicale, pe baza diagnosticelor false, prejudiciind astfel Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

În urma scandalului iscat ca urmare a ilegalităţilor constate la Spitalul de Arşi, Ministerul Sănătăţii a dispus controale la 77 de spitale din ţară, verificările urmând să se facă prioritar la secţiile de chirurgie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne