Curtea Penală Internaţională a emis un mandat de arestare pe numele lui Putin

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Wikipedia.org)

Curtea Penală Internaţională (CPI) a emis mandate de arestare pe numele preşedintelui Vladimir Putin şi al comisarului prezidenţial rus pentru drepturile copilului, Maria Alekseievna Lviva-Belova, relatează Guardian.

Într-o declaraţie, CPI a afirmat că există "motive rezonabile" pentru a crede că liderul rus "poartă răspundere penală" pentru "crima de război de deportare ilegală a populaţiei (copiilor) şi cea de transfer ilegal al populaţiei (copiilor) din zonele ocupate ale Ucrainei în Federaţia Rusă".

Acesta scrie că există, de asemenea, "motive rezonabile" pentru a crede că Lviva-Belova "poartă răspundere penală individuală" pentru "crimă de război de deportare ilegală a populaţiei (copiilor) şi cea de transfer ilegal al populaţiei (copiilor) din zonele ocupate ale Ucrainei în Federaţia Rusă".

Reamintim că în luna martie, parlamentarul ucrainean Ivanna Klympush-Tsintsadze a acuzat că cel puţin 13.000 de copii ucraineni au fost deportaţi în Rusia de forţele Moscovei.

„Face parte din genocidul pe care ruşii îl conduc împotriva naţiunii ucrainene”, a spus Klympush-Tsintsadze.

Ea a explicat că unii copii au fost deja daţi spre adopţie unor familii ruse

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe