Curtea Supremă a SUA blochează vaccinarea forţată impusă de Joe Biden la companiile cu peste 100 de angajaţi

Curtea Supremă a SUA, Washington, 7 mai 2019
Curtea Supremă a SUA, Washington, 7 mai 2019 (Samira Bouaou/The Epoch Times)

Curtea Supremă a SUA a blocat ordinul administraţiei Biden privind impunerea vaccinării sau testarea pentru companiile americane care au peste 100 de angajaţi, dar a permis obligativitatea pentru majoritatea personalului din domeniul sănătăţii.

Administraţia Biden a încercat să impună restricţiile folosind Agenţia De Sănătate a Muncii şi Hazard Ocupaţional - OSHA, iar ordinul dat de Biden ar fi afectat 80 de milioane de muncitori.

Votul de decizie în Curtea Supremă a fost 6-3, judecătorii Breyer, Sotomayor şi Kagan susţinând ordinul lui Biden.

„A permite ca OSHA să reglementeze pericolele vieţii de zi cu zi – doar pentru că majoritatea americanilor au locuri de muncă şi se confruntă cu aceleaşi riscuri în timp ce lucrează – ar extinde semnificativ autoritatea de reglementare a OSHA fără o autorizaţie clară a Congresului”.

Judecătorul John Roberts, numit de preşedintele George W. Bush, a spus în timpul discuţiilor că este greu de argumentat că o lege din 1970 - cea care guvernează OSHA - poate „da liber agenţiei să adopte o reglementare atât de amplă”.

Instanţa a permis să intre în vigoare o regulă separată care impune vaccinuri pentru lucrătorii din casele de bătrâni, spitale şi alte facilităţi care primesc plăţi Medicare şi Medicaid de la guvernul federal (ceea ce va fi interesant având în vedere că în California tocmai s-a permis lucrătorilor din domeniul sănătăţii cu COVID-19 să se întoarcă la muncă, din lipsă de personal).

Obligativitatea vaccinării lucrătorilor din domeniul sănătăţii a fost votată cu 5-4, judecătorii Thomas, Alito, Gorsuch şi Barrett opunându-se, ceea ce înseamnă că judecătorii Roberts şi Kavanaugh s-au alăturat celor trei membri democraţi ai Curţii, susţinând impunerea pentru lucrătorii din domeniul sănătăţii.

Hotărârea de ieri este una dintre cele mai dure lovituri pentru programul de vaccinare lansat de Casa Albă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe