Cutremur de magnitudine 6,8 zguduie Grecia. Avertizare pentru tsunami

Grecia a fost lovită vineri de un cutremur major care a fost resimţit chiar şi în Republica Dominicană.
(Captură Imagine)

Un cutremur de magnitudine 6,8 a lovit în largul coastei Greciei în primele ore ale zilei de vineri, fiind simţit până în Italia, Albania, Malta şi Macedonia.

Conform US Geological Survey, epicentrul cutremurului a fost înregistrat în Marea Ionică, la aproximativ 80 km de oraşul grecesc Pyrgos şi aproximativ 280 km de capitala Atena. Cutremurul a fost înregistrat la ora locală 1:54 a.m.

Centrul de Seismologie Europeano-Mediteranean (CSEM) a raportat o schimbare în nivelul mării, confirmând posibilitatea unui tsunami.

Până acum nu au fost raportate pagube sau decese. Totuşi, au avut loc pene de curent pe insula Zakynthos, precizează BNO News.

De asemenea, un purtător de cuvânt al agenţiei de protecţie civilă din Grecia a afirmat că trei persoane au fost spitalizate pentru răni uşoare suferite în urma seismului, conform Reuters.

Institutul Naţional Italian de Geofizică şi Vulcanologie a avertizat vineri cu privire la posibilitatea unui tsunami în Marea Mediterană după cutremurul de magnitudine 6,8.

„A fost activat nivelul de alertă portocaliu de-a lungul coastei regiunilor italiene Calabria, Basilicata, Apulia şi Sicilia. Este posibil ca nivelul mării să crească cu un metru. Recomandăm evitarea apropierii de zona de coastă şi plaje”, a precizat institutul într-o declaraţie de urgenţă.

Conform CSEM, valuri tsunami cu o înălţime de aproximativ 20 cm au fost înregistrate în largul coastei Greciei în primele ore ale acestei zile.

În afară de Grecia, cutremurul a fost simţit în Albania, Bosnia, Bulgaria, Italia, Libia, Macedonia, Malta, Turcia şi chiar Republica Dominicană.