Cutremur în California. În 4 iulie, cel mai puternic seism din ultimele decenii a lovit SUA

(Captură Imagine)

În timp ce californienii sărbătoreau ziua de 4 iulie - Ziua Independenţei Statelor Unite ale Americii - cu parade şi grătare, cel mai puternic cutremur din ultimele trei decenii a zguduit partea sudică a statului american California, având o magnitudine de 6,4, potrivit site-ului de ştiri Zero Hedge.

Cutremurul a durat aproximativ 30 de secunde şi epicentrul său a fost în regiunea Searles Valley, districtul San Bernardino, dar a putut fi simţit şi în Los Angeles, la aproximativ 160 km distanţă, şi chiar până în Las Vegas.

Potrivit publicaţiei LA Times: “A fost cel mai puternic cutremur din sudul Californiei de la cutremurul din 1994 din Northridge, care a avut o magnitudine 6,6, a ucis zeci de persoane şi a provocat pagube în valoare de câteva miliarde de dolari. Însă cutremurul din Northridge a lovit în centrul unei zone populate, pe când cutremurul de joi a fost localizat la distanţă mare de zona metropolitană a Los Angeles”.

Rapoartele locale din zona Los Angeles sugerează că seismul a fost “lent şi constant” şi potrivit unor rapoarte, s-au produs pagube la locuinţele şi au apărut situaţii medicale de urgenţă în apropierea epicentrului. De asemenea, au avut loc evacuări din oraşele învecinate cu epicentrul seismului.

Replicile au ajuns până în zona metropolitană Los Angeles şi au fost simţite de locuitori pentru o perioadă prelungită, însă nu au fost violente şi nu au provocat pagube serioase la clădirile sau infrastructura de acolo.

De asemenea, potrivit rapoartelor locale, peste 30 de replici au fost simţite în sudul Californiei după cutremurul masiv.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe