Cutremur în Japonia. 20 de răniţi, întreruperi de curent şi avarii la reţelele de apă în regiunea Tokyo

(Getty Images)

Un cutremur cu magnitudinea 5,9 a zguduit, joi seară, regiunea Tokyo din Japonia, provocând circa 20 de răniţi. Alimentarea cu apă a fost întreruptă în mai multe zone.

Seismul a avut epicentrul în nord-vestul prefecturii Chiba, la o adâncime de aproximativ 75 de kilometri.

Cutremurul, înregistrat la ora 22:41 PM (13:41 GMT), a fost de nivel „5 plus” pe scara seismică a Japoniei, o intensitate care poate provoca unele daune clădirilor şi pene de curent, potrivit Agenţiei de Meteorologie din Japonia, preluată de agenţia Kyodo.

Un cutremur de o intensitate similară s-ar mai putea produce în cursul săptămânii, a avertizat Agenţia de Meteorologie, un oficial declarând că acest risc este de 10-20%, având în vedere mişcările telurice anterioare.

Premierul Fumio Kishida, al cărui guvern a înfiinţat imediat un grup de lucru care să se ocupe de problemele legate de cutremur, a declarat reporterilor că a dispus ca autorităţile să ajute victimele seismului şi să prevină producerea unor daune suplimentare.

Companiile feroviare au declarat că majoritatea serviciilor Tokyo Metro Co. şi unele linii de tren de mare viteză şi-au reluat funcţionarea după seism.

Japonia se află la convergenţa a patru plăci tectonice, activitatea seismică fiind extrem de frecventă.