Cutremurele din Turcia. România trimite ajutoare: 58 de salvatori vor sprijini eforturile de căutare

Cutremur in Turcia
Cutremur in Turcia (Captura Video/CBS)

România a decis trimiterea unei echipe RO-USAR, personal din cadrul IGSU de intervenţie specializat în astfel de situaţii, în Turcia. Echipa este formată din 58 de persoane însoţite de 4 câini special antrenaţi.

Statul român a pus la dispoziţia salvatorilor două aeronave de transport de tip C-130 Hercules şi C-27J Spartan, aparţinând Forţelor Aeriene Române, pentru transportul materialelor şi echipei de salvare RO-USAR.

Sprijinul a fost acordat în baza solicitării de asistenţă internaţională formulată de guvernul Republicii Turcia prin Mecanismul European de Protecţie Civilă.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitatea sa de punct naţional de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităţilor din Turcia pentru acordarea de asistenţă internaţională, având în vedere situaţia de urgenţă generată de cutremurul de peste 7 grade Richter manifestat noaptea trecută pe teritoriul acestora.

Urmare a activării Mecanismului European de Protecţie Civilă, Guvernul României, care a convocat în această dimineaţă Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, a decis trimiterea în Turcia a unei echipe RO-USAR.

Forţele Aeriene Române au mai executat astfel de misiuni umanitare şi în anul 2011, când un alt cutremur major s-a produs în Turcia, precum şi în anul 2019, în Albania.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne