“Dacă mă sinucid, nu este real”. Elon Musk răspunde speculaţiilor despre sănătatea sa mintală

Elon Musk
Elon Musk (Win McNamee / Getty Images)

Elon Musk, SEO-ul Tesla şi noul CEO al Twitter, a declarat în timpul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri în direct, după publicarea primului lot de documente “Twitter Files”, că nu are gânduri sinucigaşe, aşa cum au sugerat unii.

Comentariul a fost un răspuns la o întrebare referitoare la faptul că noul director executiv al Twitter are "tendinţe sinucigaşe", deoarece au existat multe discuţii despre starea mentală a lui Musk.

"Nu am gânduri sinucigaşe... Dacă mă sinucid, nu este real!", a spus Musk vineri seara, în timp ce 100.000 de persoane urmăreau discuţia pe Twitter Spaces.

"Dosarele Twitter" sunt o colecţie de documente care dezvăluie activităţile de cenzură ale Twitter în perioada premergătoare alegerilor prezidenţiale din 2020 din SUA.

Musk a glumit spunând că, având în vedere dezvăluirile din dosare şi planul său anunţat de a se asigura că puterile politice nu vor avea nicio influenţă nedezvăluită la nivelul companiei în viitor, este posibil ca figurile şi instituţiile puternice să îl dorească dat la o parte.

"Twitter este singura companie care nu mai este în complicitate şi nu mai merge doar cu această gândire de grup NPC. probabil ar trebui să îmi sporesc securitatea sau ceva de genul acesta", a spus el.

NPC provine de la non-player character (personaj nejucător în jocurile video), o notificare de pe internet care descrie persoanele care urmează naraţiunea principală în loc să gândească ele însele şi să ia propriile decizii.

Seria de comunicări interne ale Twitter, publicate vineri de noua conducere a lui Musk la Twitter şi de jurnalistul independent Matt Taibbi, a dezvăluit comunicări care arată modul în care foşti directori ai Twitter au cenzurat rapoartele despre infamul laptop al lui Hunter Biden în perioada premergătoare alegerilor prezidenţiale din 2020. Musk a declarat la începutul săptămânii că acest lucru echivalează cu un amestec electoral.

Sâmbătă, miliardarul a negat, de asemenea, afirmaţiile din mass-media despre Twitter ca fiind "un fel de infern de dreapta", spunând că "nu este absolut deloc aşa".

"Şi, de fapt, există mult mai puţini roboţi, mult mai puţini troli şi este de fapt, cred, mult mai distractiv şi mai interesant. Şi vedem asta în minutele utilizatorilor şi în media zilnică a utilizatorilor".

Musk a mai afirmat că cenzura Twitter a fost părtinitoare faţă de candidaţii democraţi, menţionând că există "un standard foarte diferit aplicat candidaţilor republicani din SUA faţă de un candidat democrat".

"Nu spun că acesta este cu siguranţă cazul. Se pare că a existat un dublu standard, în care democraţii nu au fost cenzuraţi şi cauzele de stânga nu au fost cenzurate, dar cauzele de dreapta şi republicanii au fost cenzuraţi", a declarat el în faţa celor care participau la sesiunea de întrebări şi răspunsuri.

"Cred că acest lucru este sincer evident pentru oricine foloseşte Twitter şi fără o expunere suplimentară a fişierelor Twitter", a adăugat Musk.

Miliardarul a mai declarat că cenzurarea de către Twitter a politicienilor de dreapta a fost "sincer, comportamentul la care este de aşteptat din partea unei organizaţii care are sediul în San Francisco, care este de extremă stânga".

"Deci, din punctul lor de vedere, nu ar părea că sunt nedrepţi", a precizat el. "Este pur şi simplu modul în care văd ei lumea".

Apple îşi reia publicitatea

În timpul sesiunii de întrebări şi răspunsuri, Musk a abordat, de asemenea, afirmaţiile potrivit cărora mulţi agenţi de publicitate fug de Twitter după ce miliardarul american a preluat platforma şi a făcut schimbări radicale atât la nivelul personalului, cât şi la cel al sistemului, cum ar fi relaxarea multor practici de moderare a conţinutului Twitter.

Directorul general al Tesla a declarat că Apple, care este "cel mai mare agent de publicitate al Twitter, atât din punct de vedere istoric, cât şi în prezent", a reluat în totalitate publicitatea, "ceea ce este de apreciat".

"Cred că începem să vedem mulţi alţi agenţi de publicitate care îşi reiau şi ei cheltuielile", a adăugat el. "Cred că oamenii ar fi citit toate aceste naraţiuni în mass-media şi apoi ar fi crezut că sunt adevărate, dar acestea nu sunt adevărate".