Daesh execută 250 de femei în Mosul după ce au refuzat “jihadul sexual”

Oficialii kurzi susţin că teroriştii Daesh au executat recent 250 de femei în fortăreaţa lor din Mosul deoarece acestea au refuzat să devină sclave sexuale, conform aşa-zisului “jihad sexual” al grupului jihadist.
Militanţi ai Statul Islamic într-o oraşul irakian Mosul.
Militanţi ai Statul Islamic într-o oraşul irakian Mosul. (Captură Foto)

Grupul jihadist Statul Islamic (cunoscut şi sub numele de Daesh, ISIS sau ISIL) a executat 250 de femei în oraşul irakian Mosul după ce acestea au refuzat să devină sclave sexuale pentru membrii grupului terorist. Daesh a aplicat cu forţa aşa-zisul “jihad sexual” asupra a mii de femei capturate din teritoriile kurde, yazide şi şiite în ultimii doi ani.

Oraşul Mosul, considerat a fi centrul califatului autodeclarat de Daesh în Irak, este treptat încercuit de soldaţi irakieni, de kurzi şi atacat de forţele aeriene conduse de Occident. Preşedintele american Barack Obama a declarat în 18 aprilie că oraşul va fi eliberat până la sfârşitul acestui an, în condiţiile în care provincia Nineveh se clatină sub presiunea venită din nord, sud şi est.

Obama a declarat că va trimite sprijin suplimentar armatei irakiene pentru ca aceasta să recupereze teritoriul capturat de Daesh în 2014. Mosul este situat în nordul ţării unde au locuit la un moment dat mii de kurzi şi membri ai comunităţii yazidi – aceştia fiind consideraţi trădători şi trataţi cu brutalitate de către extremişti.

Dar în condiţiile în care pământurile lor natale au căzut în mâinile jihadiştilor, femeile au fost capturate şi vândute pe o piaţă macabră a sclaviei sexuale, guvernată de legi antice de acum aproximativ 1.500 de ani. Femeile sunt deseori oferite jihadiştilor, forţate să folosească măsuri de contracepţie pentru a putea fi continuat comerţul ilegal.

Dacă dacă ele îndrăznesc să refuze avansurile teroriştilor sunt ucise şi aruncate în gropi comune împreună cu membrii familiilor lor. Said Mamuzini, un oficial din Partidul Democrat al Kurdistanului, a declarat agenţiei de ştiri AhlulBayt că “cel puţin 250” de femei au fost executate de Daesh în oraş pentru că “au refuzat să accepte practica jihadului sexual şi, uneori, familiile fetelor au fost de asemenea executate pentru respingerea cererii Statului Islamic”.

Chiar şi femeile din afara grupurilor etnice yazide şi kurde sunt supuse unor tratamente dure, conform Uniunii Patriotice din Kurdistan. Uniunea a declarat că femeilor li s-a interzis să iasă singure pe străzile din Mosul, iar atunci când se află în public trebuie să fie complet acoperite şi nu li se permite să îşi aleagă soţii, conform Internaţional Business Times.

Teritoriul natal al yazidilor, în apropierea Muntelui Sinjar, a fost decimat în august 2014. De atunci, peste 700 de victime ale violului din acest grup etnic au fost tratate la o singură clinică din nordul Irakului.

Conform ginecologilor ce lucrează acolo, doar 5% dintre femeile violate rămân însărcinate în timp ce sunt supuse aşa-zisului “jihad sexual”. Unele sclave sexuale, care au reuşit să scape din mâinile jihadiştilor, au fost forţate să avorteze.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe