Dăncilă: Dacă şase partide nu reuşesc să creeze o majoritate, o vom crea noi. Avem mulţi în PSD care pot fi premier

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Premierul demisionar Viorica Dăncilă a afirmat, luni, în cadrul unor declaraţii la Parlament, că PSD preferă pentru moment să rămână în opoziţie dar, dacă cele şase formaţiuni politice implicate în dărâmarea Guvernului nu vor reuşi să creeze o majoritate, atunci desigur că social-democraţii vor încerca să creeze una.

“Este adevărat că în momentul în care şase formaţiuni politice nu reuşesc să creeze o majoritate, vom încerca noi să creăm o majoritate. Dar deocamdată noi suntem în Opoziţie şi lăsăm pe cei care au dărâmat acest Guvern să vină cu o soluţie şi cred că cel care trebuie să regleze această situaţie este preşedintele Iohannis, care este şi autorul a ceea ce s-a întâmplat. Ştim foarte bine ca preşedintele Iohannis a cerut demiterea Guvernului, s-a implicat pentru demiterea Guvernului şi s-a comportat ca un preşedinte de facto al PNL”, a afirmat Dăncilă.

Întrebată de jurnalişti dacă social-democraţii vor merge la Cotroceni cu o propunere de premier în cazul în care primul Guvern Orban nu va trece, Viorica Dăncilă a răspuns că nu.

“Nu. Lăsăm şi a doua oară, să vedem ce pot să facă. […] Vom vedea. Vom lua decizia. Haideţi să pornim de la buna credinţă că vor reuşi să creeze o majoritate şi să treacă acest Guvern”, a declarat şefa guvernului interimar.

Preşedinta PSD a fost întrebată de presă dacă există o altă propunere de premier din partea PSD în afară de persoana sa. Dăncilă a răspuns iniţial cu o întrebare retorică: “Dar de ce trebuie să fiu eu?”.

“În PSD sunt mai mulţi colegi sau colege care pot fi premier. Eu am fost premier. Acum, dacă vom forma o majoritate bineînţeles că poate fi şi un alt nume, nu neapărat eu. Eu sper să merg la Palatul Cotroceni şi atunci la Palatul Victoria să fie o altă propunere de premier”, a replicat Viorica Dăncilă.

În final şefa PSD a precizat că premierul va fi numit de către “cel care va face o majoritate”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne