Dăncilă: Iohannis vrea să dea jos Guvernul. Vedem un abuz pe care nici Băsescu nu şi l-a permis

Viorica Dancila
Viorica Dancila (Epoch Times România)

Premierul Viorica Dăncilă l-a acuzat miercuri seara, la Antena 3, pe preşedintele Klaus Iohannis că se comportă precum "un lider de partid" care "nu mai ştie de separarea puterilor în stat şi vrea să şi le subordoneze pe toate". Şefa Executivului consideră că este de neacceptat faptul că Iohannis "vrea să dea jos Guvernul".

"Din toată această bătălie este un lucru care nu s-ar putea întâmpla în nicio ţară în care există democraţie, în niciun stat membru al UE: preşedintele României, cel care trebuie să fie imparţial, cel care trebuie să aducă consensul, este cel care efectiv îndeamnă parlamentarii să voteze moţiunea, este cel care vrea să dea jos Guvernul. Acest lucru este de neînţeles şi cred că cetăţenii din România vor sancţiona acest lucru. Nu este normal ca preşedintele României, care trebuie să fie preşedintele tuturor românilor - indiferent de culoare politică, indiferent că sunt bugetari, că sunt de la multinaţionale, indiferent de profesia lor - trebuie să fie preşedintele tuturor", a afirmat premierul Viorica Dăncilă.

Preşedintele PSD a adăugat că un asemenea “abuz” nici măcar Traian Băsescu nu şi l-a permis vreodată.

"Vedem de data aceasta un abuz pe care nici măcar Traian Băsescu nu şi l-a permis, acela în care preşedintele se comportă ca un lider de partid, ceea ce nu este normal şi nu este de acceptat. Mai mult decât atât, din cele spuse de preşedintele Iohannis, remarcăm trei lucruri - vrea un mandat nou de preşedinte, vrea 'Guvernul meu' şi, de data aceasta, vrea şi 'Parlamentul meu'. Deci, văd că preşedintele României nu mai ştie de separarea puterilor în stat şi, efectiv, vrea să şi le subordoneze pe toate. Acest lucru este de neacceptat şi cred că toţi cei care văd declaraţiile preşedintelui, implicarea preşedintelui, vor sancţiona acest lucru", a declarat Viorica Dăncilă, citată de Agerpres.

În acest context, şefa PSD s-a arătat convinsă că Guvernul nu va cădea, argumentând că moţiunea de cenzură nu va trece.

"Moţiunea nu va trece, Guvernul nu va cădea şi spun acest lucru pentru că eu cred în responsabilitatea membrilor Parlamentului României, cred că pot să facă o diferenţă între un partid responsabil, care a venit în faţa electoratului cu un program de guvernare, care este aproape de cetăţeni şi o moţiune de cenzură foarte subţire, care nu spune nimic şi cu o promisiune tot de nimic, nu avem un program de guvernare, nu avem un Cabinet care să vină în locul Guvernului actual", a adăugat premierul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne