Dăncilă, nou eşec: Comisia Europeană l-ar fi respins şi pe Negrescu pentru funcţia de comisar european

Viorica Dancila
Viorica Dancila (Epoch Times România)

Eforturile depuse de premierul demis Viorica Dăncilă pentru ca fostul ministru Victor Negrescu să fie instalat în funcţia de comisar european din partea României par să nu dea roade. Potrivit unor surse citate de Digi 24, această propunere nu poate fi acceptată de Comisia Europeană.

Sursele din Bruxelles ar fi susţinut că, de fapt, candidatura lui Negrescu nu este rezultatul unui consens între preşedintele Klaus Iohannis şi Guvern, una dintre condiţiile necesare pentru validarea propunerii. Mai mult, Victor Negrescu nu a fost aprobat în Parlament pentru ocuparea funcţiei de comisar UE, aceasta fiind o altă condiţie pentru validarea candidaturii sale.

Victor Negrescu este cea de-a treia propunere prezentată de Viorica Dăncilă în acest sens iar preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a cerut din nou Bucureştiului să depună eforturi suplimentare pentru se putea ajunge la un consens între cele două instituţii cu privire la propunerea pentru funcţia de comisar.

Reamintim, în acest context, că noua nominalizare din partea PSD a stârnit profunda nemulţumire a premierului desemnat Ludovic Orban şi a preşedintelui Klaus Iohannis, ambii având reacţii dure după demersul Vioricai Dăncilă.

“Şi asta mi se pare încă o obrăznicie a doamnei Dăncilă. Să îţi permiţi să mai faci o propunere, o a treia propunere de comisar european, după ce prima nu a intrat în calificări, a doua care era, de fapt, parte din prima propunere, evident, nici măcar nu s-a luat în discuţie să mai facă şi a treia nominalizare. Este o obrăznicie şi o incapacitate de a înţelege exigenţele pe care le reclamă exercitarea unei poziţii de conducere în statul român”, a declarat, marţi, liderul PNL Ludovic Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne