Dăncilă se pune pieziş dorinţei lui Dragnea: Eu nu am fost de acord cu restructurarea Guvernului!

Viorica Dancila
Viorica Dancila (Epoch Times România)

Premierul Dăncilă a confirmat, joi, într-un interviu acordat publicaţiei Adevărul, că nu doreşte restructurarea Guvernului cerută de Liviu Dragnea. Întrebată despre situaţia de "bruiaj" cu liderul PSD pe această temă, Viorica Dăncilă a admis că n-a fost de acord cu restructurarea şi a transmis că este puţin probabil să se răzgândească.

Reporter: Aveţi o situaţie de bruiaj cu domnul Dragnea. Liderul PSD v-a dat un termen de gândire până după sărbători ca să veniţi în Parlament pentru un nou vot de încredere. Ce veţi face? Veţi accepta restructurarea Guvernului?

Viorica Dăncilă: Discut cu domnul Dragnea, ne consultăm, e preşedintele partidului, e normal să avem discuţii pe fiecare proiect. Eu nu am fost de acord cu restructurarea Guvernului.

Reporter: De ce?

Viorica Dăncilă: Pentru că eu am considerat că trebuie să mergem pe calea normală. Am pornit de la două aspecte: nu vreau Guvernul Dăncilă 2, vreau să avem acelaşi Guvern. Al doilea motiv e legat de afirmaţiile preşedintelui Iohannis, potrivit cărora se va simţi ocolit şi va merge la CCR, deci iar se va ajunge la o situaţie de blocaj. Al treilea aspect: am considerat că Guvernul funcţionează aşa cum e acum. Azi am trimis către preşedinte solicitarea de a motiva respingerea celor trei colegi, pentru că eu consider că oportunitatea numirii unui nou ministru aparţine premierului. Preşedintele trebuie să se exprime dacă există probleme de legalitate la un ministru propus, nu de oportunitate – dacă are sau nu ţinută.

Reporter: Ca să concluzionăm pe subiectul restructurării, care va fi răspunsul dvs pentru domnul Dragnea, după Paşti?

Viorica Dăncilă: Pe acest subiect, eu am decis să urmăm calea normală, fără restructurare. O să mă mai gândesc în perioada sărbătorilor.

Reporter: E posibil să vă răzgândiţi?

Viorica Dăncilă: Puţin probabil.

Interviul integral poate fi citit aici.

Reamintim că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că restructurarea Guvernului este în continuare o variantă viabilă şi a precizat că premierul Viorica Dăncilă ar trebui să ia o decizie pe această temă după sărbători.

În acelaşi timp, liderul PSD a ţinut să sublinieze că, dacă se va merge pe varianta remanierii via Parlament, pentru a-l sări pe preşedintele Klaus Iohannis, Guvernul nu va pica în niciun fel de situaţie, chiar dacă coaliţia nu întruneşte numărul necesar de voturi.